Bokszbíróként dolgozott a serdülő bajnokságban a férfi, aki leütötte Dudás Miklós édesapját

S. Z. | 2024. Október 05.
A szakszövetség eltiltja a férfit a tevékenységeitől és fegyelmi eljárásban vizsgálja az ügyet.

Dudás Miklós világbajnok kajakos 55 éves rokkantnyugdíjas édesapja több mint egy hónapja éber kómában fekszik a kórházban, miután hatan rátámadtak Pestszentlőrincen egy benzinkúton.

A kegyetlen támadás után Dudás Miklós arról beszélt, hogy hat bokszoló volt az elkövető. A Blikk úgy tudja, támadók nem hivatásos ökölvívók vagy igazolt sportolók. Csak egyikük neve köthető a sportághoz, aki a történtek ellenére még a közelmúltban is pontozóbíróként tevékenykedett, nemrég a serdülő magyar bajnokságon dolgozott Hajdúszoboszlón, valamint amatőr ketrecharcosként is ismert.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség közölte, hogy a történtekről Dudás Miklóstól kaptak jelzést, és az érintett bírót eltiltják minden szakszövetségen belüli tevékenységtől, valamint fegyelmi eljárásban vizsgálják az ügyet.

Dudás Miklós (Fotó: TV2)

A lapnak megszólalt Kovács „Kokó” István olimpia bajnok ökölívívó is. „Ismerem azt a bírót, aki ebben az ügyben érintett. Amennyiben beigazolódik, hogy bűnös, akkor neki nincs helye ebben a közösségben” – fogalmazott.

Mélyen elítélte a támadást Erdei Zsolt korábbi profivilágbajnok is, aki korábban a szövetséget is vezette. „Aki ilyet tesz, annak gyerekek között nincs semmi keresnivalója” – mondta.

A verekedés után a rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők elfogására. Négyet másfél nap után elkaptak, kettő pedig önként feladta magát. A Blikk információi szerint a kamerafelvételek alapján az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfi megtagadta a vallomást, és társaival együtt szabadlábon védekezik.

Dudás Miklós korábbi elmondása szerint édesapjának betört a koponyája, kétoldali agyvérzése van, és hat órán keresztül műtötték.

„Azt mondták, hogy olyan szinten roncsolódott az agy, hogy ő már sose lesz normális ember. A legjobb esetben is, ha hazavisszük így, pelenkázni kell, etetni kell, forgatni kell, hogy ne legyen felfekvése. Tehát ennél jobb a halál” – nyilatkozott megrázó őszinteséggel a Dudás Miklós, aki úgy érzi, édesanyját is elveszíti, mert azt mondta neki, férje nélkül nem akar tovább élni. Most azt mondta, édesapja állapota folyamatosan romlik, nem tudják pontosan miért, de nem sok jóra számítanak.

Exit mobile version