Megható történetet és videót osztott meg édesapjáról Zámbó Adrián

Gloria | 2024. Október 06.
Tragikus története van Zámbó Jimmy legismertebb dalának. Megszakad az ember szíve!

Nem sok ember lehet az országban, aki nem ismeri Zámbó Jimmy: Még nem veszíthetek című dalát, de vajon mennyien tudják a szám megszületésének tragikus történetét? 

Zámbó Adrián most erről beszélt a TikTokon a követőinek

“Édesanyám első házasságából született kislányához, Anitához köthető a dal. Anita a 90-es évek elején, egy tragikus biciklis balesetben, 14 évesen távozott tőlünk. Az eset mindenkit nagyon mélyen érintett. Én még akkor nem születtem meg, Krisztián is kicsi volt, Sebastian pedig még kisebb.  Anyu sokat mesélt róla: egy életvidám, végtelenül kedves és csupa szív ember volt. A mai napig nagyon nehéz erről beszélnünk. Édesapám a saját lányaként szerette és tisztelte őt. Anita halála után, apu ilyen módon adta ki az érzéseit magából, így született meg a Még nem veszíthetek című dal” – mesélte el a történet a legfiatalabb Zámbó fiú, aki korábban arról beszélt, hogy a művészek valamiért szeretnek félrekacsintgatni és ez alól az apja sem volt kivétel.

A Még nem veszíthetek 1998-ban jelent meg a Casino című albumon volt hallható.  A balesetről Zámbó Krisztián is mesélt még 2023-ban Hajdú Péternek.  “Anita Edit lánya, 14 évesen halt meg. Apu akkor írta meg a Még nem veszíthetek című dalt, rá is írták aranybetűkkel a sírkőre… tragikus volt a halála…Cinkotán van egy nyaraló a családunknak, sokat jártunk oda. Szeba akkor hatéves lehetett. Anita egy duci, tündér, kedves lány volt, 14 éves, nagyon szerettem őt. Sebastiánnak volt egy biciklije, amin elromlott a fék. Egy dombos magaslaton volt fenn a kis nyaraló. Elég érdekes ez is, az élet. Seba rá akart ülni, de Anita elvette tőle a biciklit, hogy ő majd leviszi, mert rossz a fék. Anita ráült a biciklire, megindult, de nem tudta megállítani. Egy fának nekiment, sajnos eltört a nyaka. Helyben szörnyethalt. Sebastiánnak egy évig nem is tudtuk elmondani, mert annyira odavolt a nővéréért.”   Krisztián arról is beszélt, hogy sokáig azt mondták Sebának, hogy Anita külföldön van. Csak nagyon nehezen tudták egyszer az autóban elmondani neki az igazat. 

Zámbó Jimmy, Krisztián, Sebastian és Adrián (fotó: FotoCentral, Archívum)

Exit mobile version