Ennyivel is megúszhatja a Sallai Nóra kisfiának halálát okozó sofőr

Vad Rózsa | 2024. Október 08.
A kisfiú és édesanyja, Sallai Nóra szeptember végén, Alsónémedin szenvedett tragikus autóbalesetet.

Az ötéves kisfiú, Bende meghalt, miután az édesanyja, Sallai Nóra által vezetett autóban utazva súlyos közlekedési baleset részesei lettek.

A tragédia kapcsán Puskás-Dallos Peti felindult posztot tett ki közösségi oldalára, a kommentek pedig egyre inkább arról szólnak, milyen büntetésre számíthat a baleset okozója. dr. Lichy József ügyvéd a Storynak elmondta:

„Jelen állás szerint egy ember halálát okozta a cselekmény, ennek a büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés, azonban a másik személy esetében is biztosan bekövetkezett súlyos egészségromlás, ezt 1-3 évig rendeli büntetni a Btk. Mivel itt kétrendbeli cselekményről beszélünk, az eredeti büntetési tétel felső értéke halmazati büntetésként növekedni fog.”

A büntetési tételt az is befolyásolja, ha a minősítés – ne adja Isten – kétrendbeli halál okozásra módosulna. „Halmazati büntetésként a bíróság 1-7,5 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat. Ezt a bűncselekményt nem lehet megúszni felfüggesztett szabadságvesztéssel, gyakorlati tapasztalataim alapján 3-3,5 év környékén lehet majd a ténylegesen kiszabott szabadságvesztés mértéke ”– elemezte a helyzetet dr. Lichy, aki azt is elmondta, hogy a gondatlan cselekményeket enyhébb büntetési tételekkel sújtják.

Exit mobile version