Hat kamera is rögzítette Sallai Nóra autóbalesetét – új információk láttak napvilágot

F. B. | 2024. Október 11.
Rengeteg információ terjedt el Sallai Nóra autóbalesetéről, a nyomozás azonban még folyik, hogy tisztázzák a baleset pontos körülményeit.

Szeptember végén súlyos balesetet szenvedett Sallai Nóra és kisfia Alsónémediben. A Jóban Rosszban sorozat színésznőjének életéért jelenleg is küzdenek a kórházban, kisfia életét azonban nem sikerült megmenteni. A borzasztó tragédia kapcsán már több hazai híresség is megszólalt, köztük Tatár Csilla és Puskás-Dallos Peti is kifejtette véleményét a tragikus helyzetről és a BMW-t vezető sofőrről. 

A balesetben részt vevő BMW-ben, ami felborította az Opelt, eddig úgy lehetett tudni, hogy legalább négyen ültek, most azonban a Blikk azt állítja, hogy a BMW sofőrjének csupán egyetlen utasa volt. A lap szerint senki sem menekült el az autóból a helyszínről, és ez biztosan állítható, ugyanis legalább hat kamera rögzítette a történteket.

Sallai Nóra (Fotó: Birton Szabolcs)

Információk szerint nem igazak azok a híresztelések sem, hogy a BMW-t vezető sofőr ital vagy drog befolyása alatt állt: ő és utasa is tiszta és józan volt a baleset idején. Mindketten büntetlen előéletűek, a sofőr pedig nem volt eltiltva a vezetéstől. Őket végtagi sérülésekkel vitték kórházba a mentők, de már kiengedték őket a kórházból. 

Jelenleg a BMW utasait a rendőrség nem gyanúsítja semmivel, ugyanakkor még vizsgálják, hogy a sofőr nem hajtott-e gyorsabban a megengedett sebességnél. A nyomozásban szakértők is részt vesznek, hogy tisztázzák a baleset pontos körülményeit, illetve megállapítsák, mind a két sofőr hibázott-e, így osztott felelősség terheli-e őket.

Egy anya számára az a legnagyobb büntetés, hogy elveszítette a gyermekét. A bíróság helyében én még az eljárási kegyelmet sem zárnám ki 

– mondta az ügytől független dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász. 

Mivel azonban a büntetőjog nem ismeri az osztott felelősség fogalmát, ezért ha egy balesetben mindkét fél hibás, azt kettős vádlottas ügynek hívják, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkét vádlottra ugyanaz a büntetési tétel vonatkozik.

„Ebben az esetben azonban mindenképpen döntő lesz, hogy mekkora volt a védett útvonalon közlekedő autó sebessége. 75 km/h felett már vizsgálni kell a megtévesztő sebességet, vagyis hogy a másik sofőrnek volt-e esélye időben észlelni a közeledő járművet.” – tette hozzá.

Exit mobile version