Szabó Győző könnyek között mesélt múltjáról Sváby Andrásnak: „Én egy jó gyerek vagyok!”

F. B. | 2024. Október 11.
A színész volt az első vendége Sváby András új műsorának, amelyben szülőfalujának meglátogatása közben a lelke mélyére is beengedte a nézőket.

19:00-kor a képernyőkre került a VIASAT3 egyik legújabb sajátgyártású műsora, az Útközben elmeséled – Csavargások Svábyval. A road movie elemekkel tűzdelt talkshow nemcsak Magyarország tájaira kalauzolja el nézőit, de rengeteg izgalmat is tartogat: Sváby András meghívott sztárvendégeivel ugyanis lakóautóba ül és egy kétnapos utazása indul, mely során nemcsak különféle kalandokban vesznek részt, hanem rengeteget beszélgetnek is.

Fotó: VIASAT3

Első vendége a forgatás során az a Szabó Győző volt, akivel a műsorvezető bár jó barátságot ápol, mégis tudtak újat mondani egymásnak és a nézőknek a kétnapos kalandjuk során, amelynek egy pontján a színész szülőfalujába, Nyírbátorba is ellátogattak. Az este folyamán pedig a csillagos ég alatt, a lakóautó előtt beszélgettek Győző drogos múltjáról.

A színész a beszélgetésük során elárulta, hogy bár adott szüleinek egy példányt a könyvéből, amelyben ő maga írta le drogfüggőségének és leszokásának történetét, szülei sosem olvasták el azt, amit Győző egy okos döntésnek tart a részükről. Véleménye szerint ugyanis egy brutális törés lett volna az életükben, ha így kellett volna megtudniuk azt, hogy mi is történt a fiukkal pontosan. 

„Jól döntöttek, hogy nem olvasták el ezt a könyvet. Akkor az első mondatom biztosan az lett volna, hogy bocsánatot kérjek a könyvem miatt ha találkozunk… És elmondtam volna azért, hogy én egy jó gyerek vagyok.” – sírta el magát a kamerák előtt, majd folytatta: 

Én egy jó gyerek vagyok egyébként, azt hiszem. Sohasem akarok bántani és nem is akartam bántani senkit, de hogy sok ***-et csináltam, de hogy egy biztos, hogy én egy jó gyerek vagyok és mindig is az voltam. Ezt mondtam volna nekik. 

Sváby András miután végig hallgatta Győző gondolatait elárulta, hogy ő mindig is azt gondolta, hogy azért lett függő barátjából, mert vidéki kis srácként be akart illeszkedni a pesti “menő csávók” közé, de azok után, hogy meglátogatták szülőfaluját és hosszabban beszélgettek most már inkább úgy gondolja, hogy Győzőnek krónikus szeretethiánya van.

“Amikor ott voltunk és megláttad a levélládát, vagy megláttad a szüleit házát és beszéltél a magázódásról és arról, hogy te soha nem hallottad azt a szüleidtől, hogy szeretlek, amit te annyiszor elmondasz a gyerekeidnek. Mert hogy ez egy nagyon fontos információ egy gyereknek, hogy őt szeretik a szülei, ennél fontosabb információ szerintem nincsen. És ha ezt te nem kaptad meg, akkor szerintem ez egy nagyon súlyos szülői hiba…” – mondta a műsorvezető.

András gondolataira rácsatolva Győző elárulta, hogy mindez véleménye szerint a vidéki felfogásnak is volt a hibája, nem csak a szüleinek. Akkoriban ugyanis szigorúbbak, elvekhez kötöttebbek, korlátoltabbak voltak ott az emberek. Ő azonban azért lépett ki mindebből ilyen hamar, mert nem akart így élni.

A következő adásban

Sváby András – aki egyébként saját maga is kipróbálta, hogy milyen a lakóautó utasának lenni -, a következő epizódban, azaz hétfőn, Rubint Rékát viszi magával a kétnapos kalandra a VIASAT3-on.

Exit mobile version