Sérülések és visszalépések tarkítják az idei Sztárboxot

V.B.T. | 2024. Október 13.
Tavaly indult újra a Sztárbox, idén pedig már szinte minden ismert ember szívesen ringbe lépett volna.

Nem tudtuk, mit várjunk, amikor tavaly az RTL bejelentette, hogy újra lesz Sztárbox, ráadásul ezúttal hosszú hónapokig tart majd a műsor. Hatalmas sikernek örvendett, így természetes volt, hogy terveznek a folytatással. Nem túlzunk, amikor azt írjuk, idén megtízszereződött a jelentkezők száma, szinte minden híresség örült volna, ha kap egy telefont a csatornától, hogy benne lehet a műsorban.

Hosszú felkészülés előzi meg az éles meccseket – az edzések és a mérkőzések is sérülésekkel járhatnak, ezt minden ismert ember tudomásul veszi, amikor aláírja a szerződést. Az viszont a legrosszabb, amikor még ringbe sem léphetsz, hiszen a felkészülés utolsó szakaszában jön a sérülés: így történt idén Pápai Jocival és Henry Kettnerrel. 

Pápai Joci válla sérült 

Az énekes válla olyannyira nem bírta a rengeteg terhelést, hogy gyógytornára kényszerült és egy ideig úgy volt, hogy a műtétet sem ússza meg, ami pedig fél év lábadozással járt volna – ezért lépett vissza a Sztárboxtól.

„Nagyon sajnálom, ami történt. Tudtam, hogy a vállammal van probléma, csak azt nem, hogy ekkora. A nagyobb verekedéseknél, amikor már itt, a vége felé komolyból verekedtünk, 2-3 napig nem nagyon, csak 50 százalékosan tudtam használni a vállamat. Ha nem tudom védeni az arcomat, onnantól kezdve teljesen felesleges. Amikor elmentem egy kifejezetten a vállal foglalkozó orvoshoz, kiderült, hogy nem részleges, hanem teljes szakadás van a vállamban. (…)Annyi lett volna, hogy még egy-másfél hónapot kellett volna edzenem, és végre odaállhattam volna… Mindenem erről szólt, megmondom őszintén, de hát a legfontosabb az emberi egészség” – mondta korábban Pápai Joci a Fókusz kamerái előtt.

Henry Kettner állapota súlyossá válhatott volna

Az influenszer rengeteget edzett, a felkészülés tette ki a mindennapjait, azonban az első meccse előtt mindössze egy héttel jelentette be, hogy sajnos nem tud kiállni Noszály Sándor ellen.

Fotó: RTL

„Az utolsó 1-2 hétben elkezdett fájni a bal vállam, a pihentetés mellett döntöttünk az edzőmmel. Ez sem segített, sőt, a pihenő alatt rosszabb lett a kezem, elkezdett kisugározni az ujjaimba. Sok vizsgálaton voltam: MRI, ultrahang, stb. Kiderült, sérvem van. Három csigolyámon is” – mondta el a saját közösségi oldalára posztolt videóban Henry Kettner, majd hozzátette, ez az egyik legnehezebb felvétel, amit valaha készített.

Jelenleg is vizsgálatokra, orvoshoz jár, és reméli, hogy jövőre újra megpróbálhatja a Sztárboxot.

 

Miller Dávid edzésen sérült meg

A Sztárbox 6. versenynapján, élő adásban jelentette be Miller Dávid, hogy visszalép. A 28 éves műsorvezető az egyik edzésén súlyos orrsérülést szenvedett el, emiatt nem tudja vállalni a férfi könnyűsúly következő mérkőzését Horváth Tomi ellen. 

„Hál’Istennek, fizikailag már jól vagyok, már gyógyulófélben vagyok. Két nappal ezelőtt egy edzésen, kesztyűzés során egy szerencsétlenül eltalált ütés – igazából orrvédős fejvédőben voltam – három helyen eltörte az orrom. Mindent megpróbáltam, hogy esetleg ezt folytathassuk, mert nagyon-nagyon sok munkám van ebben. De van egy műsor is, amiben nekem dolgom van (ő az X-Faktor műsorvezetője – szerk.), és sajnos ezt nem lehetett megkockáztatni, úgyhogy sajnos nem tudom folytatni a versenyt. (…)“Azt érzem, mintha küzdelem nélkül kiesett volna ez az öv a kezemből, és csak úgy átnyújtom valakinek ezt a lehetőséget. Nagyon szerettem volna motiválni embereket, hogy igenis van kiút a gödörből. Nagyon nehéz lesz most ezt feldolgozni, hogy nem tudok pontot tenni erre az i-re. (…) Most vigyáznom kell magamra, ebből fel kell állni” – mondta Miller Dávid.

Fotó: Trenka Attila

Hódi Pamela sérülten készül a döntőre

Elképesztő küzdelemben vívta ki a döntőbe kerülést Hódi Pamela, aki korábban kijelentette, hogy a boksz megváltoztatta az életét. Sokáig nem tudta magát rávenni az edzésre, de beleszeretett a sportágba és a Sztárbox után sem fogja abbahagyni. Az utóbbi pár hétben azonban egy súlyos sérülés hátráltatja, ám nem adja fel a versenyt. 

„6 nappal ezelőtt váratlan dolog történt. Lesérültem. Kimondhatatlanul fáj a szívem, szavakba nem tudom leírni, mennyire megviselt az első 3 nap. (…) Az MRI kimutatta, hogy részleges izomszakadás történt a jobb bicepszemben, sérült a felkari izmom, illetve 5-6 cm ödéma is képződött” – kezdte a posztját pár napja az influenszer.

„Szeretném, ha tudnátok, a bajnoki címért küzdeni fogok, nem adom fel. Nem siránkozom, hanem küzdök, mert túl sok munkám van ebben ahhoz, hogy ne álljak be a ringbe újra. (…) Szeretném leszögezni, ha nem sikerülne nyernem, az nem ezen a sérülésen fog múlni, hanem az ellenfelem egyszerűen jobb lesz nálam” – jelentette ki Hódi Pamela.

Fotó: RTL

Exit mobile version