Lakatos Márk-ügy: Kajdi Csaba és Nagy Ervin is megszólalt

F.C. | 2024. Október 28.
Két közeli ismerőse is reagált a stylist ügyére.

Mint arról beszámoltunk, pedofilbotrányba keveredett Lakatos Márk. Szexuális molesztálással vádolja őt egy intézetes fiú, a rendőrség nyomozást indított. A stylist többnapnyi hallgatás után arról vallott, hogy “súlyos és alaptalan vádak célpontjává vált”.

A Lakatos Márk körüli ügyről Kajdi Csaba és Nagy Ervin is megosztotta a véleményét a közösségi médiában.

Nagy Ervin azzal indokolta a botrányban való megnyilvánulását, hogy a stylisthoz kötődő 30 éves ismeretség kötelezi erre. Bízik abban, hogy minden körülményre kiterjedő nyomozás lesz az ügyben, és végül a rossz elnyeri a méltó büntetését, de adott esetben az is, aki alaptalanul vádol. 

“30 éves ismeretségünk Lakatos Márkkal arra kötelez, hogy megnyilvánuljak a vele kapcsolatos ügyben. Amennyiben bűncselekményt követett el és vállalhatatlan a tette, úgy egyértelműen le kell majd vonnom a konzekvenciákat. Egy kegyelmi ügytől visszhangos országban az igazság teljes körű feltárása ebben a pillanatban létfontosságú és szimbolikus, akkor is, ha az kegyetlen, fájó, de akkor is, ha általa csak egy ócska karaktergyilkosságra derül fény. Kívánom, hogy a politikai ráhatástól független nyomozóhatóság a legkörültekintőbben járjon el. Kívánom, hogy minden, az ügyben érintett fél bizonyíthassa igazát. Kívánom, hogy az ítélet a társadalom javát szolgálja és iránytű legyen hasonló ügyekben. Kívánom, mint a mesékben, hogy a rossz nyerje el méltó büntetését, de adott esetben az is, aki alaptalanul vádol. Amíg ez a komplex, minden körülményre kiterjedő nyomozás le nem zárul és fény nem derül az igazságra, addig én ugyanúgy tekintek arra az emberre, akit 30 éve ismerek, mint ahogyan eddig. Az igazság mindennél fontosabb, ezt gondoltam egész életemben, ezután sem lesz másképp!” – posztolta a színész.

Kajdi Csaba a korlátozott ideig elérhető Insta-sztorijában reagált a Lakatos Márk-ügyre. Úgy véli, ha pedofíliáról van szó, vagy megrontásról, vagy gyermekbántalmazásról, akkor mindenképpen fel kell lépni. Azonban hangsúlyozta: amíg nincsen bírósági ítélet, addig nem tud ítélkezni. 

“Már múltkor, amikor a kegyelmi botrány volt, akkor is elmondtam a véleményemet ezzel kapcsolatosan. Először is, amíg nincsen bírósági ítélet, addig én nem tudok ítélkezni. (…) Miért nem foglalkozunk a gyermekvédelmi törvénnyel? Megszületett-e a múltkori, kegyelmi ügy után? (…) Itt még nincs ítélet. Lakatos már pont kiírta az oldalára, hogy minden vádat és rágalmat visszautasít, és hajlandó együttműködni a hatóságokkal és válaszolni a kérdéseikre. Nyilván, hogy ha elkezdődik egy büntetőeljárás ellene”  – fejtette ki.

Kajdi szerint elképesztő az a homofóbia, ami Magyarországon megy. Hangsúlyozta, összemossák idehaza a meleget és a pedofilt, így, ha valakiről kiderül, hogy meleg, azt már a közvélemény pedofilnak is tartja. “Azt gondolom, az ítélkezéssel óvatosan! Ha pedofíliáról van szó, vagy megrontásról, vagy gyermekbántalmazásról, föl kell lépni, ítéletet kell hozni, semmilyen formája nem elfogadható, és ha valaki vétkezett, feleljen a vétkeiért! Ez a meglátásom” – jelentett ki az influenszer.

Kiemelt fotó: Sajtóklub

Exit mobile version