30-40-50 évesek figyelem! Erről nem árt tudnotok

nlc | 2016. November 28.
Sokan rendszeresen eljárnak az évi szűrővizsgálatokra. Mások pedig évek óta kihagyják a legfontosabb rutinvizsgálatokat. Pedig az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében nagyon fontos a rendszer kivizsgálás. Ti tudjátok, milyen szűrővizsgálatokat kellene elvégeztetnetek? Összegyűjtöttük a 30-40 és 50 éves korosztályra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat.

A legtöbb szűrővizsgálatot a szakorvosi rendelőkben az érvényes TAJ-kártya bemutatása mellett ingyenesen végzik el, illetve némelyik szűrést csak bizonyos kor fölött végzik el ingyenesen. Milyen szűrővizsgálatokon és milyen gyakorisággal kéne részt vennetek? Segítségül összegyűjtöttük a legfontosabbakat. Mert az egészség kincs. És a baj a vizsgálatokkal megelőzhető vagy időben felismerhető.

30 éves kortól ezeket a szűrővizsgálatokat érdemes elvégeztetni

Nőknek

Férfiaknak

40 éves kortól ezeket a szűrővizsgálatokat célszerű elvégeztetni

Nőknek

Férfiaknak

50 éves kortól mindenképpen érdemes a szűrővizsgálatokat rendszeresen elvégeztetni

Nőknek

Férfiaknak

A szakorvosi szűrővizsgálatokat magánorvosi rendelőkben csomagokban is igénybe lehet venni, így egyetlen helyen több vizsgálatot is elvégeznek időpontra, ezzel jelentős várakozási időt spórolhattok. Igaz, ez esetben vizsgálati díjat kell fizetni.

Az állami rendelőintézetekbe a legtöbb egészségügyi szűrővizsgálat esetén időpontot kell egyeztetni.

Exit mobile version