Ínyenc saláta pirított laskával

nlc | 2013. Április 03.
Egy salátával is csempészhetünk édességet a napunkba, nem kell hozzá más csak egy pikáns szósz.

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Hozzávalók:

Az öntethez:

 

Elkészítése:

Először keményre főzzük a tojásokat. Ezt követően a laskagombát csíkokra szedjük, és olajon megpirítjuk. Ha épp ez a fajta nincs a hűtőben, bármelyik másik finom erdei gombával helyettesíthetjük. A mustárt, a balzsamecetet és olajat összeturmixolunk, majd hogy pikánssá tegyük, adunk hozzá egy evőkanál porcukrot és két evőkanál mézet, majd újra összeturmixoljuk.
Az eisberg salátakeverékre az imént elkészített a balzsamecetes krémdresszinget ráöntjük és alaposan összekeverjük. Megpucoljuk a főtt tojásokat, felszeleteljük és a pirított gombával együtt a salátához adjuk. Olívabogyóval és pirított mandulával tálaljuk.

Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

 

 

Exit mobile version