Tökmagolajos burgonyasaláta 4 főre

nlc | 2013. Április 03.
Lassan érkezik a tavasz, de ahelyett, hogy efölött keseregnénk használjuk ki az alkalmat egy utolsó, téli ízeket idéző saláta elkészítésére!

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

A póréhagymát, a vöröshagymát, az újhagymát és a retket felaprítjuk. A felvágott krumplit feltesszük főni, a forrásban lévő vizet sózzuk. A burgonyát 3-4 percig főzzük. A megfőtt krumplit leszűrjük, majd olívaolajon 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rozmaringot, amely illatossá és pikánssá teszi a burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. A burgonyát a már összevágott hagymákkal, retekkel összekeverjük, tálba töltjük és hozzáadjuk a fehér balzsamecetet és a tökmagolajat. Végül eisberg Dolce Vita salátakeverékkel tálaljuk.

És egy jó tanács: a burgonyasalátához mindig melegen keverjük hozzá a dresszinget, mert a meleg krumpli jobban beszívja az öntetet.

Ha többet szeretnél tudni a salátákról kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

 

 

Exit mobile version