Rucola

nlc | 2013. Április 09.
A rucola (vagy arugula) íze frissen borsos, enyhén csípős, amit jól kifejez a magyar borsmustár elnevezése.

Jellegzetes ízét a benne található mustármagolajnak köszönheti, a pikáns íz mellett azonban kiváló A-, C-, K-vitamin, kalcium-, vas- és folsavforrás, az ókorban pedig vágykeltő növényként tartották számon.
Csipkézett levelei fontos alkotórészei az igazi olaszos salátáknak, de pizzákon, szendvicsekben is gyakran találkozhatunk vele. Nyersen akár salátamix-alapként, akár natúr salátaként is fogyaszthatjuk. Apróbb levelei tészták, levesek vagy egyéb főtt ételek ízesítéséhez is nagyszerűek. Markáns íze miatt érdemes inkább kisebb mennyiségben használni. A rucola magas oxigénigénye miatt ritkán kerül keverékekbe és tárolása is nehézkes, épp ezért érdemes frissen fogyasztani.

 

A rucola több eisberg salátakeverékben is megtalálható, így a Verona és a Piccante mixben, de önmagában is kapható, konyhakész formában.

Exit mobile version