Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.
Hozzávalók:
A terrinéhez:
- 20 dkg ricotta vagy túró
- 25 dkg burgonya
- 0,5 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- szerecsendió
Az öntethez:
- 0,5 dl balzsamecet
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 dl szőlőmagolaj
- 0,5 dl napraforgóolaj
- 10 dkg pirított fenyőmag
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, felvágjuk, megfőzzük, végül leszűrjük. A burgonyát minél vékonyabbra vágjuk, annál hamarabb megfő. Miután leszűrtük, egy tálba beleöntjük, tejszínt és vajat adunk hozzá, ráreszelünk egy kis szerecsendiót, sózzuk, majd pürésítjük.
Ezt követően keverjük össze a ricottával. Ha nincs otthon ricotta, helyettesítsük túróval. Az egészet alufóliába, sütőpapírba, fóliába belecsavarjuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Miután összeállt és kihűlt a burgonyaterrine, a fenyőmagot szárazon megpirítjuk és kiszedjük egy tálba. Összeöntjük az olívaolajat, a szőlőmagolajat, a napraforgóolajat és a balzsamecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt a dresszinget tálaláskor a felszeletelt burgonyaterrine-re, és az eisberg madársalátára locsoljuk.
Ha többet szeretnél tudni a salátákról, kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!