Ricottás burgonyaterrine madársalátával (4 főre)

Eisberg | 2013. Április 17.
A burgonya a magyar, a ricotta az olasz konyha megkerülhetetlen alapanyaga. A kettő találkozásának eredménye pedig egy tartalmas, mégis mediterrán ízvilágú étel, amire a madársaláta selymes, dióízű levelei teszik fel a koronát.

Pár perc, egy konyhakész salátakeverék és néhány hétköznapi hozzávaló segítségével is különleges fogást varázsolhatunk az asztalra. A hozzávalók listáját elolvashatjátok alább, az elkészítés titkait pedig megtekinthetitek a videón.

 

Hozzávalók:

eisberg Madársaláta

A terrinéhez:

Az öntethez:

 

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, felvágjuk, megfőzzük, végül leszűrjük. A burgonyát minél vékonyabbra vágjuk, annál hamarabb megfő. Miután leszűrtük, egy tálba beleöntjük, tejszínt és vajat adunk hozzá, ráreszelünk egy kis szerecsendiót, sózzuk, majd pürésítjük.
Ezt követően keverjük össze a ricottával. Ha nincs otthon ricotta, helyettesítsük túróval. Az egészet alufóliába, sütőpapírba, fóliába belecsavarjuk, és a hűtőben 1 órát pihentetjük.
Miután összeállt és kihűlt a burgonyaterrine, a fenyőmagot szárazon megpirítjuk és kiszedjük egy tálba. Összeöntjük az olívaolajat, a szőlőmagolajat, a napraforgóolajat és a balzsamecetet, majd sózzuk, borsozzuk. Ezt a dresszinget tálaláskor a felszeletelt burgonyaterrine-re, és az eisberg madársalátára locsoljuk.

 

Ha többet szeretnél tudni a salátákról, kattints a Salátapédiára, további receptekért pedig a Salátázz.hu-ra!

Exit mobile version