Családi bringatúra: így készültünk fel a kimerítő tekerésre (x)

hirdetés | 2024. Július 01.
Szilviáék legutóbbi nyaralása túrázósnak indult, de leginkább csak rázós lett. Tanultak a dologból: nemcsak a bringákat, hanem magukat is formába hozták a bringás nyaralásra, hogy a vashiányos panaszok ne rontsák el a vágyott kikapcsolódást.
Családi bringatúra: így készültünk fel a kimerítő tekerésre (x)

„Örökmozgó család vagyunk, rajongunk az aktív kikapcsolódásért. Tavaly viszont kudarcba fulladt a Balaton-körbetekerés, mert messze túlvállaltuk magunkat a távval. Azt hittem, csak puhányok vagyunk, de aztán kiderült, hogy nem az edzetlenség miatt nem bírtuk a tempót, hanem bizony az egész családnak vashiánya volt” – kezdi történetét Szilvia.

Mindenkinél más tünetek jelentkeztek

„A férjem szó szerint túltolta a biciklit: szuperhősnek hitte magát, és megszállottan edzett, de nem figyelt oda a vasbevitelre, így hiába sportolt kőkeményen, egyre romlott a kondíciója. Az ikreink most kamaszodnak, ki is nőtték a régi bringájukat, és a nagyfokú növekedés lemerítette a vasraktáraikat – főleg, hogy nem hajlandók akármit megenni, a vörös húsra csak a fejüket rázzák, ha nem gyorskajában van. Nem csoda, hogy az iskolaév végére már csak hálni járt beléjük a lélek, és ijesztően sápadtak voltak. Úgyhogy nekem már hónapokkal előre fájt a fejem a nyaralástól – azt hittem, pszichés, de kiderült, hogy nálam ez volt a vashiány tünete. Na, meg a szűnni nem akaró fáradtság. És a hajhullás. Az oka pedig hétköznapi: iszonyú erős a menzeszem.”

Vaspótlás és kifogások

A család jó előre eltervezte, hogy idén a Dunakanyarba mennek, és kisvasutaznak, túráznak, felfedezik a környéket. Szilvia férje magára vállalta, hogy felkészíti a bringákat az útra, az édesanya feladata pedig az volt, hogy gatyába rázza a családtagok vasszintjét. „Nem volt könnyű dolgom, mert mindenkinek volt valami kifogása a vaspótló gyógyszer szedése ellen. A fiúk eleve nem hajlandók semmilyen tablettát bevenni, és az apjuk sem mutat jó példát, egyszerűen nem képes beismerni, hogy neki bármilyen erőnléti gondja lenne. És hát én sem vagyok a következetesség szobra: mindig tartok attól, hogy a vaspótló tablettától el fog színeződni a fogam, úgyhogy eleinte étrend-kiegészítőkkel próbálkoztam, de nem lett sokkal több energiánk.”

„Már nagyon szorított az idő”

Szilviának május elején már igencsak nyomasztó teher volt a közelgő nyaralás, mert tudta, hogy a vaskészletek feltöltéséhez több hónapra is szükség van. „Ezért volt megkönnyebbülés, amikor felfedeztem, hogy a vény nélkül kapható Maltofer rágótabletta mellett már a Maltofer szirupot is megvásárolhatom recept nélkül” – teszi hozzá. A Maltofer-készítmények magas elemivas-tartalmú, klinikailag igazolt hatású vaspótló gyógyszerek, amelyekkel biztonságosan és kényelmesen pótolhatjuk a vasat. A Maltofer-készítményekből szabályozottan, a vashiány mértékének megfelelően szabadul fel a vas, a felesleg pedig kiürül, így nem kell attól tartani, hogy túladagoljuk. Nem lép reakcióba a gyakoribb étel-, ital- és gyógyszerösszetevőkkel, sőt, étkezéssel egy időben bevéve még jobban is hasznosul.

Diszkréten segített a Maltofer szirup

„Kipróbáltam, mi történik, ha az eddigi étrend-kiegészítő helyett a Maltofer szirupra váltunk, amit belekeverhetek a reggeli tejbe, kakaóba, narancslébe is, kinek mi a kedvence. Először én kezdtem el használni a szirupot, majd idővel ezt kevertem a többiek italába is. Szerencsére nem tiltakoztak a csere ellen, hiszen mindannyian megszokták már a különféle vitaminos szirupokat, nem volt az az érzésük, hogy gyógyszert szednek, pedig de! A férjemnek kifejezetten praktikus volt, hogy a munkába indulás előtt felhörpintette a narancslevével a napi vasdózist, a gyerekeknek pedig egy napra több adagban osztottam el a szirupot, hogy – biztos, ami biztos – kevesebb mellékhatást okozzon. Folyadékba keverve nekem sem színezte el a fogaimat, és sikerült beilleszteni a szedését a mindennapi rutinunkba. Úgyhogy júliusra, amikor végre nekiindultunk, már nemcsak a vasparipák, hanem a vasraktáraink is készen voltak az idei nagy kalandra” – zárja történetét Szilvia.

Vény nélkül kapható, vas(III)-komplex-tartalmú gyógyszerek / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL
OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,
VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,
GYÓGYSZERÉSZÉT!

 

 

Exit mobile version