A hüvelygomba és a nyári aktivitások: ez az összefüggés

nlc | 2024. Augusztus 01.
Hogyan befolyásolhatják a nyári szabadidős tevékenységek, mint például a medencézés és a strandolás a hüvelygomba kialakulásának esélyét? Nézzük!

A gombás hüvelyfertőzésen a nők háromnegyede átesik életében legalább egyszer, többeknél azonban akár éveken át visszatérő problémát jelenthet ez az állapot. A meleg és a nedves közeg még jobban kedvez a gombák szaporodásának, így nyáron még nagyobb veszélynek vagyunk kitéve!

(Fotó: Getty Images)

Hogyan alakul ki a hüvelygomba?

A női nemi szervet a Lactobacillusok védik. A hüvelyben tejsavat termelnek, így biztosítják a megfelelő, enyhén savas kémhatást. Ha ez a kémhatás megváltozik, visszaszorul a védő Lactobacillusok aránya, ennek következtében a természetes védekezőképesség lecsökken, utat engedve a kórokozók és a gombák szaporodásának.

A hüvelygomba tünetei:

Mi okozhat problémát, mitől borulhat fel az egyensúly?

Fontos, hogy tudatosak legyünk a nyári tevékenységeink során, figyeljünk a hüvelyi egészségükre és ne hagyjuk figyelmen kívül a hüvelygomba első jeleit!

Ha már megvan a baj!

Patikában kapható gombaellenes készítményekkel, kenőcsökkel, kúpokkal viszonylag gyorsan és hatékonyan kezelhető a hüvelygomba. Érdemes tartani magunknál mindig egy dobozzal.

via

Exit mobile version