Mennyei túrótorta csokival – sütés nélkül

nlc | 2017. Január 01.
Egy jó túrótortával nem lehet melléfogni. Egyszerűen, gyorsan összeállítható, és nagyon-nagyon finom. Mi most csokikrémmel locsoltuk meg a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, friss gyümölcsökkel is.
Mennyei túrótorta csokival - sütés nélkül

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

A túrós réteghez:

 A csokis tetőhöz:

A tetejére: csokidarabkák / reszelt étcsoki

  1. A túrót krumplinyomóval áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a tejfölt, a citrom reszelt héját és levét.
  2. A zselatinlapokat kevés (pár evőkanál) hideg vízbe áztatjuk 5 percre, aztán kinyomkodjuk és átrakjuk egy kis lábasba, amibe pár evőkanál vizet is teszünk. Tűzhelyen melegíteni kezdjük, kevergetjük, és ha feloldódtak a zselatinlapok, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha már langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a túrós keverékhez. A masszát a tortaformába simítjük, és hűtőbe tesszük 1-2 órára vagy akár egy éjszakára.
  3. A csokikrémhez a tejszínt, a cukrot és a mézet egy kis lábasban forrásig melegítjük, beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, míg el nem olvad a csoki és szép krémet nem kapunk. Kicsit félretesszük hűlni, sűrűsödni.
  4. Ha kicsit hűlt a csokikrém és a túrótortánk is készen áll, akkor óvatosan, kanalanként rákanalazzuk a torta tetejére a csokikrémet és még visszatesszük egy kicsit a hűtőbe dermedni. Tálaláskor aprított csokival szórjuk meg.
Exit mobile version