A tésztához:
- 60 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
csipet só - 3 evőkanál cukor
- 1 egész tojás
- 15 dkg vaj
- 3 dl tejföl
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- (kevés zsemlemorzsa)
- a tetejére kevés porcukor
- A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
- Lereszeljük az almát és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
- A tepsit kivajazzuk, és liszttel meghintjük.
- A tésztát ketté osztjuk. Az első bucit kinyújtjuk (a tepsi méretének megfelelően) és belehelyezzük a tepsibe. Kevés zsemlemorzsával meghintjük a tésztát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk és az almás töltelékre tesszük. A tetejét sűrűn megszurkáljuk villával.
- Közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha rózsaszínűre pirul a teteje.
- Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg.