Nagyi almás pitéje

nlc | 2017. Február 01.
Télen kevés jobb dolog van, mint a friss, gőzölgő almás pite, ezért elővettük a kockás füzetet és megsütöttük nagymama tökéletes receptjét!
Nagyi almás pitéje cukor nélkül
 

A tésztához:

A töltelékhez:

  1. A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, majd pihentetjük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  2. Lereszeljük az almát és összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  3. A tepsit kivajazzuk, és liszttel meghintjük.
  4. A tésztát ketté osztjuk. Az első bucit kinyújtjuk (a tepsi méretének megfelelően) és belehelyezzük a tepsibe. Kevés zsemlemorzsával meghintjük a tésztát, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket. A tészta másik felét is kinyújtjuk és az almás töltelékre tesszük. A tetejét sűrűn megszurkáljuk villával.
  5. Közepes lángon kb. 25 perc alatt megsütjük. Akkor van kész, ha rózsaszínűre pirul a teteje.
  6. Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg.
Exit mobile version