Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
- 2 db banán
- 2 db tojás
- 12 dkg puha vaj
- 5 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 mokkáskanál étolaj
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát.
- A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is. A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük és 20-25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 mokkáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.