Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 12 dkg puha vaj
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tej
A gesztenyés réteghez:
- 70 dkg gesztenyemassza (édesített)
- 10 dkg darált háztartási keksz
- 2 evőkanál porcukor – ízlés szerint
- 10 dkg vaj
- pár csepp rumaroma
A csokis tetejéhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaj
1. Az alaphoz a hozzávalókat egy tálba mérjük, összekeverjük, gyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt (kb. 20×20 cm-es) tálcára / tepsibe simítjuk.
2. A gesztenyés réteghez a vajat enyhén megolvasztjuk, alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk.
3. A gesztenyés masszát az alapra simítjuk.
4. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára.