Tedd fel! Apróhirdetés mobilon

nlc | 2014. Szeptember 11.
Az a régimódi és kellemes szokás, hogy utazás közben – például vonaton, buszon, metrón – újságot olvasunk, vagy éppen magazint lapozgatunk a strandon heverészve, várótermekben ücsörögve lassan kihalófélben van. Sokkal hétköznapibb látvány, hogy a mobiltelefon képernyőjébe temetkezve múlatják az időt az emberek ezeken a helyszíneken. Ezen játszunk, ezen hallgatunk zenét, nézünk videókat, olvassuk el a napi híreket és leveleinket, és itt intézünk egy rakás ügyet.

Frissen felvett egyetemistaként első dolgom volt megfelelő albérletet keresni a fővárosban. Emlékszem, hogy azokon az augusztus eleji napokon sokan rajtam kívül még rengeteg szépreményű fiatal töltötte ezzel a kimerítő elfoglaltsággal az idejét. Nem volt nehéz kiszúrni a lakáskeresőket: vaskos hirdetési újsággal a hónuk alatt rótták a pesti és budai utcákat, a villamoson ülve böngészték és karikázgatták a szóba jöhető ajánlatokat. Nagyon sok időt és kellemetlenséget megspórolt volna nekem akkor egy okostelefon, amivel másodpercek alatt megtalálhattam volna a “rám szabott” hirdetéseket.

Neten hasít az apróhírdetés

Persze igazából nem csak az okostelefon hiányzott akkor. Az internet ugyan már elkezdte bontogatni szárnyait, de az apróhirdetések fő fórumait akkoriban még mindig a nyomtatott sajtóban, a villanyoszlopokon és kapualjakban kellett keresni. Egyáltalán nem volt evidens, hogy neten böngésszünk, ha venni vagy eladni akartunk, vagy éppen kiadó lakást kerestünk. Ma éppen a fordított a helyzet: az internet lett a hirdetések igazi otthona: óriási kínálatban válogathatunk gyorsan. A keresés villámgyors és igazán személyre szabható, és ha létezik az a termék, amire szükségünk van, azt meg is fogjuk találni, és nem siklunk el felette úgy, mint ahogy az régen az újságokat lapozgatva megesett néha.

Ha az internet bőséges kínálata és a telefonok mobilitása párosul, akkor lesz igazán egyszerű, hatékony és időtakarékos a keresgélés, különösen ha rendelkezésünkre áll egy kifejezetten ilyen célra fejlesztett mobilalkalmazás is.

Üzlet egy kattintással

Természetesen a hirdetési portálok is jól tudják ezt, és élnek is a technika adta lehetőségekkel: egy kattintással pár perc alatt a telefonra tölthetők és használhatók azok az alkalmazások, amikkel kényelmesen és átláthatóan keresünk. De nem csak a keresés miatt praktikusak ezek az appok. Ha eladni szeretnénk, valamilyen holminkat kívánjuk meghirdetni, akkor talán még hasznosabbak. Például ha a hétvégi házban tartunk lomtalanítást, ahol internet ugyan nincs, de egy jó nagy halom felesleges holmi vár arra, hogy “feldobjuk” a netre, ott a helyszínen lefotózhatjuk a telefonnal és azon nyomban fel is tölthetjük az apróhirdetési oldalra és megoszthatjuk kedvenc közösségi portáljainkon is. Nem kell megvárni, hogy hazaérjünk és a fényképezőgépről előbb a gépre, majd a gépről a netre töltögessük a képeket, hanem egy perc alatt hírt adhatunk arról, milyen remek üzletet kínálunk!

Exit mobile version