Főzz gyógyító növényekkel!

nlc | 2017. Február 16.
A náthaszezonra való tekintettel összeszedtünk öt ínycsiklandó, ugyanakkor gyógyító alapanyagokkal készülő receptet, amivel egyszerre enyhíthetjük tüneteinket és akár megfázásos tüneteinket is.

Levendulás csirkés penne

Hozzávalók:

Elkészítés:

A jó félórás konyhai aktivitás eredménye egy finom, kényeztető fogás, ami a torkunkat is lágyan öleli körül, a jótékony levendula erejével felvértezve. A felkockázott csirkét közepes lángon serpenyőben 5-6 percig sütjük, majd 1 teáskanálnyi sóval majd borssal ízesítjük. Megfőzzük a tésztát a sózott vízben. Majd a tejszínhez közepes lángon melegítve hozzáadjuk a vajhoz. Ezt követően a krémhez hozzáadjuk a lisztet, habverővel elkeverve. Adjuk hozzá a levendulát, majd jöhet egy teáskanál só, végezetül a felkockázott mozzarella. Addig kevergetve, míg el nem olvad a lágy mártásban.

Isteni mentás teás punch

Hozzávalók:

Elkészítés:

Helyezzük a filteres teákat és mentalevelet egy nagy kancsóba, majd öntsük rá a felforralt vizet, és hagyjuk letakarva 8 percig. Ezután vegyük ki a teafiltereket és mentaleveleket. A cukrot ezt követően keverjük el benne, majd jöhet bele a náthás állapotban szintén kitűnő választás, a narancslé és a citromlé. Végezetül öntsük hozzá a hideg (de persze lehet meleg is), ha a torkunk úgy igényli) vizet. Díszítsük narancs- vagy citromszeletekkel.

Kakukkfüves forró édesburgonya

Hozzávalók:

Elkészítés:

Mennyei fogás, ráadásul kifejezetten egyszerű… Először is melegítsük elő a sütőt 230 C-fokra. Egy tálban keverjük össze a kakukkfű, olívaolaj, fokhagyma, só és pirospaprika mesterötösét az előre felszeletelt burgonyával – mígnem gyönyörűen, kéregszerűen borítást nem kap. Tegyünk sütőpapírt a tepsire, majd szépen rendezgessük el a papíron, és 10 perc alatt süssük ropogós, aranybarnára!

Csipkebogyó dzsem

Hozzávalók:

Elkészítés:

A C-vitamin bomba ízletes, és igazi gyógyszer lehet a hűtőszekrényben. A csipkebogyót, a vizet és a citromlevet tegyük be a turmixgépbe, és turmixoljuk simára, majd mintegy 15 másodperc múlva fokozatosan hozzáadjuk a cukrot miközben továbbra is turmixoljuk a pépet. A pektinhez keverjük hozzá a 3/4 csésze vizet egy serpenyőben, majd forraljuk fel. Ha felforraltuk, lassan öntsük hozzá a csipkebogyópéphez, 30 másodpercig keverve. Az ízletes masszát öntsük befőttesüvegekbe, és tároljuk a hűtőszekrényben. Jó étvágyat hozzá!

Exit mobile version