Csirkemell banánnal töltve

jancsi bá | 2002. Augusztus 01.





Hozzávalók


• 2 db nagyobb csirkemell
• 4 db nem túl érett banán
• 100 g liszt
• 100 g zsemlemorzsa
• 2 db tojás
• olaj a sütéshez
• só



Elkészítése

A csirkemellről lefejtjük a bőrt, és a színhúst éles késsel leválasztjuk a csontról. (A csontot és a bőrt ne dobjuk ki, mert egy csontlevesbe bele lehet majd főzni.) A lefejtett húst kissé szétnyitjuk, óvatosan kiveregetjük, hogy egyenletes vastagságú legyen, és megsózzuk. A banán héját lehúzzuk, a kiveregetett hús egyik oldalára tesszük, és a két végét felhajtjuk, feltekerjük, majd a végeit fogvájóval megtűzzük.


A tojásokat felütjük, felverjük és a megtöltött húsroládokat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva bundázzuk, végül forró olajban lassan megsütjük. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, éles fűrészkéssel ferdén felszeleteljük és tálra vagy tányérra rendezzük. Köretként bő zsírban sült burgonyát, párolt zöldséget vagy éppen vajban párolt gyümölcsöket adhatunk.

Növelhetjük az étel élvezeti értékét, ha külön edényben valamilyen likőrrel enyhén ízesített és felmelegített fanyar lekvárt (ribizke, áfonya) adunk mellé.

Exit mobile version