Húsos melegszendvics

jancsi bá | 2002. Augusztus 01.
Ha hétvégérõl megmaradt egy kis pörkölt, akkor máris megvan az ideális alap a hétfõi vacsorához. És amitõl a recept a spórolás csúcsa: a szikkadt kenyér a legjobb hozzá!





Hozzávalók


  • 4 szelet szikkadt kenyér vagy
  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 200 g sertéspörkölt
  • 120 g trappista sajt
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom


    Elkészítés

    A maradék pörkölthúst apróra vágjuk és szétosztjuk a kenyereken. Megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben, grillsütőben vagy mikrosütőben (1-2 percig) megpirítjuk. Karikára vágott paprikával, paradicsommal díszítjük, ízesítjük.
    Ugyanezt elkészíthetjük sertéssülttel, de keverjünk hozzá pár deka vajat, hogy kenhető legyen.
  • Exit mobile version