Szardíniás melegszendvics

jancsi bá | 2002. Augusztus 01.
Ha kissé megszáradt a kenyér, akkor sem kell azonnal a szemétbe dobni. Egy doboznyi szardíniával, kevés ízesítõvel gyors és könnyû vacsora sikerülhet belõle!





Hozzávalók


  • 4 szelet szikkadt kenyér
  • 20 g vaj
  • 1 doboz szardínia
  • 1 db citrom
  • ketchup, petrezselyemzöld, őrölt bors


    Elkészítés

    A kenyérszeletek egyik oldalát kissé megpirítjuk és vékonyan megkenjük vajjal. A szardínia olaját leöntjük és villával összetörjük, ketchuppal, finomra vágott petrezselyemzölddel, citromlével és borssal ízesitjük. A kenyérszeletekre rákenjük a krémet, majd sütőben átforrósítjuk vagy a mikrosütőben 1-2 percig átmelegítjük.
  • Exit mobile version