Marhapörkölt zöldséggel

jancsi bá | 2002. Október 14.
Itt a zölségszezon! Fel lehet használni például a megmaradt marhapörköltet, hogy zöldségekkel dúsítva új étel készüljön belõle. Mindezt persze a legegyszerûbb a mikróban, hát nem?





Hozzávalók


  • marhapörkölt (maradék vagy frissen készített)
    • 800 g zöldség (ez lehet zöldbab, sárga- vagy zöldhüvelyű- zöldborsó, sárgarépa, petrezselyemgyökér stb.)
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • só, fokhagyma

    Elkészítése

    A zöldségfélét megtisztítjuk, metéltre vagy kockára daraboljuk, és sós vízben megpároljuk (a párolás kevés folyadék hozzáadását jelenti). A pörkölthöz hozzáadjuk a tejfölt, belekeverjük a megpárolt zöldséget és az egészet összeforraljuk. Tálaláskor az előmelegített tálba rakjuk az ételt, tetejére szórhatunk finomra vágott petrezselymet, adhatunk hozzá külön reszelt sajtot.
  • Exit mobile version