Amikor a pisztráng házasságot köt a spenóttal

nlc | 2016. Február 22.
Pofonegyszerű recept, ami percek alatt készül el és alig kell hozzá néhány alapanyag...

Füstölt pisztráng spenóttal és tojással

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek. vaj
  • 2 dl tejszín
  • kb. 30 deka füstölt pisztrángfilé
  • a tunkoláshoz zsemle
  • 8 db szívporció tejszínes spenót
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő30 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Kivesszük a mélyhűtőből a spenótot, és pár percig hagyjuk kissé megolvadni.


Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius-fokra. Kikenünk vajjal 8 darab szufléformát. 


Lehúzzuk a füstölt pisztrángról  a bőrt, majd darabokra tördeljük a hal húsát úgy, hogy közben össze is dörzsöljük az ujjaink között a falatokat, hogy megérezzük a szálkákat.

A hal húsát beletesszük egy tálba, és hozzáöntünk annyi tejszínt, hogy összekeverve puha krémet kapjunk. A maradék tejszínt félretesszük. 
Fokhagymával és borssal fűszerezzük, majd a krémet elosztjuk a formákba.

Mindegyik tetejére dobunk egy-egy spenótporciót, majd ráütünk egy-egy tojást, és elosztjuk rajta a tejszínt.
Kb. 13 perc alatt sütjük meg.
Akkor jó, ha a tojás fehérje megszilárdult.

Zsemleszeletekkel tunkoljuk.

Exit mobile version