A legjobb dolog, ami a karfiollal történhet

nlc | 2016. Február 22.
Kéksajt, csirke és karfiol egy receptben, izgalmas és ínyenc fogás ráadásul egyszerűen.

Grillezett csirkemell, kéksajtos karfiolpürével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db 15 dekás csirkemell
  • 5 dkg kéksajt
  • 1 csomag karfiol
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl víz
  • 3 + 3 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • frissen reszelt szerecsendió
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Kategóriaegytálétel
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Egy mély serpenyőbe borítjuk a karfiolt, rádobjuk a vajt, és hozzáadjuk a vizet is.

Lefedve nagy lángon 10 percig főzzük, közben haladunk tovább a csirkével.


Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd fél perc alatt mindkét oldalát kicsit kérgesítjük a csirkemellnek.
Felöntjük a reszelt fokhagymával, mustárral és mézzel elkevert borral, majd alacsonyra vesszük a hőt, és 10 perc alatt megpároljuk a csirkemellet. 


A megfőtt karfiolról levesszük a fedőt, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a kéksajtot, fűszerezzük, majd botmixerrel pépesítjük. 

A  csirkemell alatt nagyra vesszük a hőt, és két perc alatt zsírjára sütjük. Azonnal tálaljuk.

Exit mobile version