20 perces vacsi: kapros pulykamell

nlc | 2016. Február 23.
Expressz vacsora néhány hozzávalóval, a tejszíntől krémessé, a kaportól pedig izgalmassá válik az egyébként unalmas pulykamell.

Elkészítési idő 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:

Egy nagyobb, mély serpenyőben vajon 2-2 perc alatt megsütjük a sózott, borsozott pulykamell szeleteket. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.

A visszamaradt vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a tejszínnel és a tejföllel. Amikor egyet rottyant, belekeverjük a kaprot, a zöld borsot, a citromot és a kapri felét.

Sózzuk, borsozzuk, majd elzárjuk a lángot.

A pulykamellet felszeleteljük, és tálalásnál meglocsoljuk a mártással.

Rizs vagy házi krokett illik hozzá köretnek.

Exit mobile version