30 perces fogás Keletről: thai halgolyók

nlc | 2016. Február 29.
A gyömbér és a csili kelti életre a halat ebben a receptben.

Elkészítési idő: 30 perc

4 személyre hozzávalók:

Hozzávalók a halgolyókhoz:

Egy nagy, forró serpenyőbe két kanálnyi olajat öntünk, majd folyamatosan rázogatva 7 perc alatt megsütjük benne a zöldségeket.

Kiszedjük, félretesszük.

Egy másik serpenyőbe beleöntjük a sütéshez az olajat.

Egy késes robotgépben darabosra vágjuk a halfilét. Ne pépesítsük!

Félretesszük egy tálba. A gépben ledaráljuk a zsemlét, majd beletesszük, és felaprítjuk a megsütött zöldség 1/4 részét is. Ezt is tálba borítjuk.

Hozzáadjuk a tojásokat, a gyömbért, a sót és csilit, majd összegyúrjuk.

Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, majd oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük. Az utolsó pillanatban a kész zöldségeket visszatesszük a serpenyőbe, és fél perc alatt átforrósítjuk.

A halgolyókat szezámmaggal meghintve, lime-lével meglocsolva tálaljuk a zöldségek mellé.

Exit mobile version