Mascarponés brokkolikrémleves, üdv a levesmennyországból

nlc | 2016. Március 03.
Csodás brokkolikrémlevest hoztunk, de karfiolból is isteni, de aki szeretné akár spenóttal is próbálhatja.

Népszerű finomság a brokkoli, melynek virágai és szára is ehető. Sok-sok vitamint tartalmaz, jelentős mennyiségű béta-karotint (pro-A), folsavat (B9), aszkorbinsavat (C), tiamint (B1), riboflavint (B2), niacint (B3), kalciumot, és vasat nyerhetünk belőle. Vetéstől számított 3-4 hónapon belül betakarítható a termés. Nézzünk egy mennyei brokkolikrémlevest!

Elkészítési idő 20 perc

Hozzávalók 4 főre

Így készítjük el!

  1. Egy lábosban felöntjük a fagyos brokkolit annyi forró vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, majd forrástól számított 5 perc alatt megfőzzük.
  2. Belekeverjük a mascrponét, a reszelt parmezánt és a fűszereket, végül botmixerrel pépesítjük.

Süssünk-főzzünk brokkolival!

Exit mobile version