Charlton Heston bosszúja

Tre | 2001. Április 17.
Amikor két évvel ezelõtt eldõlt, hogy Tim Burton újraálmodja az 1968-as klasszikust, A majmok bolygója (Magyarországon õsztõl) címû sci-fit, az akkor 74 éves Charlton Heston, élõ legendától szokatlan gyorsasággal jelentkezett a rendezõnél: mindenképpen szerepelni szeretett volna az új filmben.

A fiatalok jönnek

A producerek és a rendező azonban nem ájultak el a megtiszteltetéstől. Úgy érezték – mivel filmjük különös képi világa és hangulata eléggé eltér az eredetitől – , már nem erkölcsi kötelességük a nagy elődöt szerepeltetni.

Hát, illik ezt?

Idő múltával valahogyan mégis megváltozott a véleményük, és a figyelmes néző felfedezheti majd az egykori űrhajóst az új változatban is – ezúttal majomként. Heston vállalta a majomságot, de bosszút áll. Nemrég arról vallatták őt újságírók, hogy mit szól utódjához, az új A majmok bolygója űrhajósához, Mark Wahlberghez. Az öregúr csak ennyit válaszolt:

Sajnos nem láttam semmit, amiben játszott volna. Sok filmben szerepelt? Érdekes, valahogy eddig elkerülte a figyelmem. Aztán spontán hozzátette: – Végül is mindegy. Jó a rendező, és az a lényeg.

Exit mobile version