Befõttek

nlc | 2001. Augusztus 04.

Hozzávalók:


  • gyümölcs

  • víz

  • cukor

  • fahéj, szegfűszeg

  • tartósítószer (nátrium-benzoát vagy szalicil)



    Elkészítése:

    A cseresznyét, meggyet egészben, a körtét, almát, barackot hámozva darabolva tegyük el. A meghámozott gyümölcsökre öntsünk citromlevet vagy citromsavas vizet, hogy ne barnuljanak meg. A gyümölcsöket tegyük az üvegekbe, és öntsük fel vízzel, így a legegyszerűbb megállapítani, mennyi vízre lesz szükségünk. A vizet aztán öntsük le, ebből lesz a befőtt leve. Forraljuk fel, adjunk hozzá cukrot, egy kg gyümölcshöz kb. 30 dkg kell, ízesítsük egész fahéjjal, szegfűszeggel, és tegyünk bele egy késhegynyi tartósítószert is. Ha ez összeforrt, öntsük rá a gyümölcsre, és kössük le az üveget.
  • Exit mobile version