Kovászos uborka

nlc | 2001. Augusztus 04.
Megszokott látvány nyaranta, hogy a házak ablakaiban öblös üvegekben savanyodik a kovászos uborka. Az üveg tetején kenyérdarabok látszanak. De van olyan módszer, amivel az is elkészítheti kedvenc savanyúságát, aki nem szeretné elkészítés után átszûrni.

Hozzávalók:


  • nagyobb méretű uborka



  • kapor

  • meggyfalevél

  • víz


    Elkészítése:

    A megmosott, megtisztított uborkák két végét vágjuk le, majd vágjuk be úgy, hogy a végétől indulva félbevágjuk de úgy, hogy éppen ne váljon el a két fél, majd a másik végétől ugyanígy, az előző vágásra merőlegesen. Ezután forrázzuk le, majd lefedve hagyjuk kihűlni a vízben.
    Tömjük bele az uborkákat az üvegbe, tegyünk rájuk literenként (az üveg űrtartalmát alapul véve) egy csapott evőkanál sót, kaprot összehajtva és 4-5 megmosott meggyfalevelet. Öntsük tele az üveget hideg vízzel, kössük le, és tegyük egy napra a napra. Később érdemes hideg helyen tartani.
  • Exit mobile version