Savanyúságok

nlc | 2001. Augusztus 04.
Ilyenkor nyáron nem túl kellemes a gondolat, hogy télen nem is lesz olyan magától értetõdõ, az asztalon bármikor ott lehet a paprika, paradicsom, és más zöldségek. De ha télen is élvezni akarod ízüket, zárd üvegbe!

Hozzávalók:


  • zöldségek (uborka, paprika, hagyma, zöldparadicsom stb.)

  • 5l víz

  • 1,5 l 10%-os ecet

  • 20 dkg só

  • 1 kg cukor

  • kénpor

  • bors, torma

  • kapor



    Elkészítése:

    A zöldséget vagy zöldségeket tisztítsuk meg, ha szükséges, daraboljuk fel. Készítsük el a savanyúság levét. A vizet, ecetet, sót, cukrot és a kaprot főzzük össze, ha kihűlt, vegyük ki a kaprot, és tegyünk bele két, a csomagban található kanálnyi kénport. Ez a mennyiség körülbelül 10 üveg savanyúsághoz elég, de eltartható néhány napig, ha nincs egyszerre annyi zöldségünk. A zöldséget tegyük bele az üvegbe, tegyük rá a borsot, ízlés szerint tormaszeleteket, és öntsük rá a levet. Kössük le az üveget.

  • Exit mobile version