Bordó nász

Mihályi Sonia | 2002. Szeptember 16.
A dzsentri hajlamú honfitársaimat bíztatom ilyen nász megülésére. Kissé dekadens, pazarló, de egyedülálló. Az életet habzsoló, a jövõvel nem foglalkozó embertípus ünnepe.




Az esküvő, bár nem függ évszaktól, mégis lényegében nyári történet. A bordó esküvő azonban alapvetően későnyári vagy őszi esemény, melynek fantasztikus körítést ad a leggyönyörűbb természeti csoda, a színesedő őszi erdő.

Persze kockázatos vállalkozás őszre időzíteni egy ilyen fontos dolgot, de akik emellett az esküvő mellett döntenek, szeretik a kockázatot. Olyannyira, hogy nyitott kocsiban érkeznek a templom elé. Bordó vagy pasztell színű kocsiban természetesen. A legjobb egy bérelt old timer sok… rengeteg virággal díszítve, melyek mennek az őszülő avar, és lomb színéhez.





Ha már a virágoknál vagyunk, emlékezzünk meg a menyasszonyi csokorról is. Sok örökzöld legyen benne, ez szimbolizálja az örök szerelmet. És vágyat. Elegánsan illeszkedik az amúgy is gyönyörű külsőségekhez. A csokor és a díszítés az automobilon legyen aszimmetrikus, fittyet hányva a szabályoknak.

Persze nem csak a járgány terén tehetünk ki magunkért. Az ara ruhája legalább ennyi lehetőséget rejt. Lehet fehér, de bármilyen más, merész szín illik ehhez a stílushoz. Vörös, méregzöld vagy kék. A legjobb valamilyen iparművész tervezte költemény. Ez igaz a vőlegény öltönyére is. Egy kis extrát lehet belevinni ennek a szabásába vagy színébe is.





Ételek terén a vadat részesítenénk előnyben és más négylábúak javát, hidegen és melegen tálalva, lekvárokkal, befőttekkel és olajos magvakkal. Utóbbival készüljön a torta is, mely lehet csokitorta rengeteg dióval és mandulával, kandírozott gyümölccsel. Az ételek között illatos pot pourri lehet kellemes hangulatteremtő.

Ami a zenei aláfestést illeti, egy jazz vagy blues banda megjárja. Lehet rá beszélgetni, enni és táncolni, és mind ezt jó sokáig. Csak hely kell hozzá.
Exit mobile version