Húsos rántott palacsinta

jancsi bá | 2003. Március 21.
Maradt egy kis pörkölt? Finoman illatozó húsos palacsinta lehet belõle. Gondoltad volna, hogy egy ilyen ínyencfalattal még spórolhatsz is?





Hozzávalók


  • 10 db palacsintához
  • 2 db tojás
  • 180 g liszt
  • 2.5 dl tej vagy szódavíz
  • 1 dl étolaj


  • A töltelékhez


  • 300 g maradék sertéspörkölt, bármilyen maradék sült vagy párolt hús
  • 1 dl tejföl
  • fűszerek ízlés szerint

    A bundázáshoz


  • 50 g liszt
  • 2 db tojás
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 3 dl étolaj

    Elkészítése

    A lisztet a tojással, kevés sóval és a tejjel közepes sűrűségűre és simára keverjük. Palacsintasütőben kevés forró olajban vagy teflonserpenyőben, közepes merőkanálnyi masszát szétfolyatunk és mindkét oldalát világosra sütjük. A maradék húsfélét nagyon apróra összevágjuk vagy ledaráljuk, a tejföllel és a fűszerekkel összekeverjük. A palacsintákat megtöltjük úgy, hogy középre kis halmokat rakunk, eligazítjuk és téglalap alakúra hajtogatjuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába megforgatva bundázzuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Idénysalátát adhatunk mellé.
  • Exit mobile version