Maradék kalács túróval

jancsi bá | 2003. Március 21.
A nagymama hétvégi kalácsa is kiszárad egyszer, de azért vétek lenne kidobni. Egy kis túróval, citrommal új ízt varázsolhatsz neki. Édesszájúaknak ünnepi csemege.





Hozzávalók


  • kalács
  • 2-3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 250 g tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom


    Elkészítés

    A maradék kalács mennyiségétől függően 2-3 dl forralt tejben elkeverjük az egyik csomag vaníliás cukrot és felitatjuk a kalácsszeletekkel. A túrót kikeverjük a tejföllel, a másik csomag vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Tűzálló tálba rétegezve lerakjuk. Forró sütőben tíz percig sütjük. Ízlés szerint rakhatunk közé alma vagy vegyeskompótot. Hidegen is nagyon finom.
  • Exit mobile version