Boldogító igen: hármasban!

Vári Dorottya | 2003. Július 24.
Ha meglepetésszerûen álltok elõ házasodási szándékotokkal, sokan az arajelölt áldott állapotát fogják firtatni.

Tényleg, miért is házasodik az ember hirtelen felindulásból? Teheti azért, mert ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy a nagy Ő-t (vagy az annak képzelt egyént) házastársi kötelékbe gabalyítsa. Ennek összes pozitív és esetleges negatív következményeivel számolva.
A hirtelen házasságot okozhatja még a családi nyomás (akaratgyengéknél), meggyűrűzési pánik (a kapuzárási pánik analógiájára), vagy akár egy pozitív lelet: bizonyság a trónörökös érkezéséről. Nézzük meg közelebbről most ez utóbbit!





Tegyük fel, hogy a helyzet ideális: jön a gyerek, mindenki hepi, kivéve a boldogító igen hivatalos – a magukat Spielbergnek képzelő rokonok által videóra rögzített – változata hiányzik. Manapság még erősen tartja magát az a nézet, amely szerint rendes ember ilyen esetben gyorsan feleségül veszi a leendő anyukát.  Ez az „előzzük meg a gyereket az igennel” eljárás bizonyára a jövendő család biztos alapjait hivatott lerakni. Így megnyugodhatnak a labilis idegállapotú rokonok, fanatikus nagymama-jelöltek, hogy a Casanova-gyanús fiatalember nem csak úgy, megfontolt szándék nélkül gázolt át drága, de felelőtlen leánykájukon, unokájukon.  Komoly szándékú urak rosszullét-gyanús asszonykáikkal, háttérben a két drukkoló családdal, azonnal hozzákezdhetnek a nagy nap megszervezéséhez.





Egy fapados esküvőt akár a 7.-8. hónapban sem reménytelen vállalkozás kivitelezni. Nem árt a kórházhoz közeli templomot választani; tehetősek és azok, akik biztosra akarnak menni, mise-sátrat vagy anyakönyvi hivatalt varázsolhatnak a kórház kertjébe. A hatás nem marad el!
Ilyen körülmények között azt kell mondjuk, hogy a közelgő anyaság nem marad titokban. Ha azonban a várandós kismamán még nincsenek „külső jegyek”, vagy alig láthatóak, egy rafinált varrónőn áll vagy bukik minden.

Mindezek után azért leszögezhetjük, hogy a kis család életének további kimenetelét nem határozza meg a „még időben tartott” esküvő. Ha egyébként minden oké, egy elhalasztott ceremónia is nagy élményt jelent.

(És ha egy nap a gyerkőc felismeri magát az esküvői fotókon, akkor sem dől össze a világ!)
Exit mobile version