Megfelelõ mennyiségû víz nélkül feszül a bõrünk

nlc | 2005. Szeptember 09.
A bõr 70% vízbõl áll. Ahogy a bõrsejtek növekedésükkel egyre inkább a felszínre jutnak, úgy veszítenek víztartalmukból. Fiatal éveinkben a szarurétegben levõ sejtek víztartalma 10-30%.





Mivel a bőrünk szarurétege érintkezik a külvilággal, ezért elengedhetetlen a megfelelő nedvességtartalom rugalmassága megőrzése érdekében. Amíg a felső szaruréteg nedvességtartalma stabil marad, addig védi az a mélyebben levő, sokkal több víztartalommal rendelkező kötőszöveti, ill. hámszöveti sejteket. Együtt járulnak hozzá a bőr fiatal, rugalmas kinézetéhez.

A felső bőrrétegek víztartalma részben a mélyebben fekvő tartalékokból származik (transzepidermális víz). A passzív izzadás is folyamatosan megnedvesíti a felső bőrréteget.

A nedvesség, a lipidek, és mindennek előtt a természetes nedvesítő faktorok együtt azért felelnek, hogy a bőr felülete puha, vízzel teli és sima maradjon. Amennyiben a bőr felső rétege csak 10% vagy annál kevesebb vizet tartalmaz, feszülni kezd, mert húzódik a kisebb nedvességtartalom miatt. 20%-os nedvességtartalommal érezzük ismét jól magunkat a bőrünkben.

A NIVEA body testápolók mindegyikét úgy fejlesztettük ki, hogy gondoskodjon a bőr megfelelő napi vízpótlásáról és annak megtartásáról.






Próbálja ki az új NIVEA body Kényeztető Krémes Testápolót, melyet kimondottan a száraz bőr igényeire fejlesztettek ki, és intenzíven hidratálja, valamint ápolja a bőrt. A testápoló selymes-krémes állagának köszönhetően különösen jól kenhető, és hamar beszívódik. Forradalmian új összetételnek köszönhetően háromszoros hatása van. Ginko-kivonatot, Shea-vajat és E-vitamint tartalmaz, melyek javítják a bőr rugalmasságát és ellenálló képességét, megvédik a bőrt a kiszáradástól valamint intenzív ápolást és hosszantartó selymes puhaságot biztosítanak a bőrnek.





Exit mobile version