Te mivel kényezteted magad?

nlc | 2005. November 21.
Az amerikai, európai és az ázsiai nõk új ruhával, míg a közép-kelet-európai nõk édességgel ajándékozzák meg magukat. Te mire vágynál leginkább?





Nem meglepő: a vásárlás a leggyakoribb kényeztetési forma

A nők majdnem fele új ruhával lepi meg magát, de nem sokkal marad el az új frizura vagy egy finom vacsora a kedvenc étteremben. Persze nem mindenhol ugyanazok a szokások és lehetőségek: míg Nyugat-Európában, Amerikában a ruha vezet, a közép-európai nők leginkább az édességre szavaznak. Náluk viszont igencsak előkelő helyet foglalnak el a smink- és kozmetikai szerek is.


A szépségápolás a bőr ápolásával kezdődik?

A felmérésben részt vett legtöbb nő bőre ápolására fordítja a legtöbb időt. Meglepő módon a második legfontosabb, szépséget meghatározó tényező a haj ápoltsága, ezt a megfelelő, alkalomhoz illő öltözék, illetve a smink követi. A megfelelő, egyedi illat kiválasztására fordítja idejét azonban a legkevesebb nő.





Észak-Amerikában, Nyugat-Európában és Ázsiában a nők a bőrük ápolásával töltik a szépségápolásra szánt idejük legnagyobb részét. A közép- és dél-amerikai régióban a hajápolást tartják a legfontosabbnak, míg a kelet- és közép-európai, így a magyar nők számára is még mindig a tökéletes smink jelenti az ápoltságot.

Mi, magyar nők, hasonlóan az orosz és a lengyel hölgyekhez, a sminkszerek közül leginkább a rúzsokat, ajakápolókat, illetve a legkülönbözőbb árnyalatú körömlakkokat használjuk gyakran.


Hogyan próbálják megőrizni a szépségüket a nők?

A szépség megőrzése kardinális kérdés a nők bármely korosztálya számára. A nők elsöprő többsége mindenképpen egészséges alternatívát igyekszik választani szépségének megőrzése és megjelenésének általános javítása érdekében. A legtöbben egészséges táplálkozással, legalább napi 2 l ásványvíz fogyasztásával, rendszeres arc- és bőrápolással, tornával, illetve sok alvással próbálnak tenni a szépségükért. A közép- és kelet-európai nők azonban ismét kivételt jelentenek a többi régióhoz képest. Számukra ugyanis a rendszeres arcápolás, míg második helyen a megfelelő vitaminok szedése jelenti a legjobb megoldást megjelenésük javítására.

Meglepő, hogy az egymást mindig kritikusan figyelő nők a japán hölgyeket tartják a legszebbnek, őket követik az amerikai és francia nők, majd a brazil hölgyek.


Az öregedés ellen – csak természetesen!





A 15-24 éves nők 80%-a már észreveszi a bőrén az öregedés első jeleit. Észak-Amerikában az első öregedésre utaló jel az arcbőr szárazabbá, fakóbbá válása. Közép- és Dél-Amerikában, illetve Nyugat-Európában a karikás, beesett szemek, Közép-Kelet-Európában a száraz, rugalmatlanná váló arcbőr, míg Ázsiában az arcbőr elszíneződései, s az arcon megjelenő apró foltok jelentik az öregedés első jeleit a megkérdezett nők szerint.

Az öregedést gátló kozmetikai szerekkel szemben a nők alapvető elvárása, hogy a termékek minél több természetes alapanyagot tartalmazzanak. Ennek ellenére nagy részük mégis akkor a legelégedettebb és a legbiztosabb az öregedésgátlók hatékonyságában, ha azok a természetes növényi hatóanyagaik mellett a modern orvostudomány hatásos (gyógy)szereit szintén tartalmazzák. A kozmetikai és sebészeti beavatkozásokat leginkább a Közép- és Dél-Amerikai nők választják megoldásként, míg Észak-Amerika és Közép- és Kelet-Európa hölgyei végeztetnek legkevésbé ilyen műtétet magukon. Bár az utóbbi esetben ez a beavatkozás árával is magyarázható.

(Forrás: Avon)

Exit mobile version