Ó, az a csodás “kis fekete”

Rexona | 2010. Április 13.
Sötét színeket mindig is hordtak a nők, de a fekete színt igyekeztek mellőzni, hiszen a gyász és a szomorúság kifejezője volt, egészen addig, amíg 1920-as évek közepén Coco Chanel megalkotta minden idők legnépszerűbb ruhadarabját, a "little black dress"-t.

Az újító szellemű, rendkívül praktikus Coco alapelve az volt, hogy olyan ruhát kell terveznie, amely minden alkalomra tökéletes eleganciával ruházza fel viselőjét. A kis fekete ruha nemcsak bárhol, bármikor felvehető, hanem az időtlenség értékét is magában hordozza, hiszen különböző kiegészítőkkel mindig megújuló, mindig másmilyen, mindig aktuális. Coco ezzel megmutatta a nőknek a lehetőségét annak, hogy létezik az a ruha, amit „egy nő felvehet reggel, amikor elindul ügyes-bajos dolgait intézni, amelyben délután beülhet a barátnőivel valahova teázni, és amelyben este akár színházba is mehet…”, csak a kiegészítőket kell hozzá variálni. És erre is tudta a megoldást, hiszen a híres divattervezőnő nevéhez fűződik a bizsu megjelenése is a női öltözködésben. Az első kis feketére például több soros, köldökig érő teklagyöngyöt, vagy féldrágakő nyakláncot ajánlott, mindezt 1925-ben!

 

Összefoglalva: Mitől „örök darab” a kis fekete?

Először is, mert minden alkalomra felvehető, másodszor, mert bármilyen kiegészítővel dekorálható, harmadszor, minden alakon jól állhat, negyedszer, egy nő bármely életkorában felveheti.

 

 

Ha neked még nincs, de szeretnél egy kis feketét

Figyelj arra, hogy melyiket választod, mert csak akkor lesz igazán az a bizonyos kis fekete, ha tökéletesen áll rajtad, és minden kívánalomnak megfelel.

 

Lássuk hát, milyen legyen?

Jó minőségű és persze színtartó anyagból készüljön, a dekoltázsa illeszkedjen az állad formájához, de sohasem lehet túl mélyen kivágott. Lehet ujjatlan vagy hosszú egyenesen szabott ujjú, és ami a legfontosabb, hogy a ruha hossza közepes, vagyis nem villantasz vele bugyit, és nem takarod vele a bokád, ezt ne feledd!

És még egy Coco tanács!

A kis feketén nem lehet díszítés és minta, mert akkor megfosztana a kiegészítők használatától. Pedig a kiegészítő a lényeg: egy bross, egy sál, egy nyaklánc, kalap, boleró, gallér vagy bármi, ami éppen eszedbe jut.

 

Egy dolgot azonban nem visel el az a bizonyos kis fekete. Azt, hogy a dezodorod fehér foltot hagyjon rajta. Ezért a „kis fekete” legfontosabb és elmardhatatlan „kiegészítője” legyen a Rexona Crystal termékcsalád, amely megújult: kívül és belül egyaránt. Olyan új, innovatív technológiával egészült ki, amely még sokkal hatékonyabb védelmet nyújt fehér foltok ellen.

Ez a technológia a White Mark Control. Sikere abban rejlik, hogy az izzadás gátló komponens rendkívül apró méretű, fehér foltot hagyó részecskéit pedig egy maszk rendszer fedi be. Ezáltal jelentősen csökken a fehér foltok kialakulásának lehetősége a testen és a ruhákon egyaránt. Így a fekete ruhát is bátran viselhetjük, akár egy megerőltető napon is.

 

 

 

 

Exit mobile version