A dezodorok nagyágyúi

nlc | 2012. Június 03.
Górcső alá vettük a három legnépszerűbb dezodortípust és legfőbb jellemzőiket. Nézd meg te is, melyik illik hozzád leginkább!

A legtöbben azt várjuk kedvenc dezodorunktól, hogy megbirkózzon a hónaljszagokkal, hidratálja a bőrünket, és persze az sem árt, ha mindeközben nyugtatja is a bőrünket. Ugyanakkor azt se felejtsük el, hogy sokféle formában juthatunk hozzájuk. Nézzük, milyenekben!

Spray – kecses és hangos

A spray-k többnyire alkoholt, esetleg száraz tartalmú púdert tartalmazhatnak, így védve bőrünket az izzadástól. Sokan a frissességgel kötik össze, hiszen jó pár éve még a parfüm alternatívájaként is népszerű választás volt. Előnye, hogy kecses, mutatós darab lehet a fürdőszobai polcon, hátránya viszont, hogy használata nem megy túl diszkréten, pláne ha táskából húzzuk elő (még akkor sem, ha miniflakonos). Edzőtermi zuhany után óvatosan, körültekintően vessük be, mások arcára ügyelve.

Golyós dezodor – játékos és sikamlós

A hónaljhoz simuló és az izzadásgátló szérumot gördülékenyen felvivő golyós verzióra sokan esküsznek. Megjelenését tekintve talán ez az a kategória, ami a leginkább sokarcú, vannak vicces kis tömzsi, ufószerű, játékos és feje tejére állított modellek is. Azoknak ajánljuk, akik nemcsak hogy nem csikisek, hanem értékelik is a hűs cirógatással járó izzadásgátlást.

Stift – praktikus és precíz

Azoknak, akik kicsit is finnyásabbak az átlagnál, a lehető legjobb megoldás. Nem kenődik, nem mázolódik, nem száll az orrunkba, ráadásul precízen, ügyesen viszi fel bőrünkre az izzadásgátlásért felelős hatóanyagokat. A megszokások rabjainak biztonságérzetet jelenthet az is, hogy a stiftek csomagolása meglehetősen állandó. Többnyire karcsú, kézre álló és esztétikus kis műanyag flakonban juthatunk hozzájuk, s ezek a kisebb táskában is jól elférnek. Rendszeresen sportolóknak kifejezetten jó választás, érzetét tekintve krémes, hatását pedig kifejezetten erős.

Exit mobile version