Frissítő bőrhámlasztás a zuhany alatt

nlc | 2012. Augusztus 04.
Néhány ötlettel segítünk, hogyan is használd ki a tusolás közbeni perceket úgy, hogy ne csak tisztán és üdén, hanem felfrissült bőrrel léphess ki a zuhanykabinból.

Nincs olyan nő, aki ne vágyna arra, hogy a lehető legszebb, legpuhább bőrrel hagyja el a fürdőszobát tisztálkodás után. Egy krémes, gyengéd és tápláló krémtusfürdő mellett számos egyéb módszerrel is bársonyossá varázsolhatjuk a bőrünket a zuhanyrózsa alatt. A bőrhámlasztás egyik legkényelmesebb módja, ha eleve szemcsés, peeling hatású tusfürdőt választunk, amelynek segítségével úgy tisztálkodhatunk, hogy közben az elhalt hámsejtjeinktől is megszabadít bennünket.

Persze előfordulhat, hogy kedvenc, éppenséggel nem bőrhámlasztó tusfürdőnkről nem szeretnénk lemondani; ez esetben külön e célból kifejlesztett arc- és testradírok sokasága közül választhatunk. Az sem jelenthet gondot, ha nem tartunk otthon ilyesmit, viszont mindenképp szükségét érezzük egy alapos bőrhámlasztásnak. A szépítő műveletet ugyanis a háztartásunkban megtalálható, természetes alapanyagok felhasználásával is elvégezhetjük.

A házi keverékünket (lehet ez mézbe kevert só, vagy akár tejfölbe kevert korpa is) a már nedves bőrünkre vigyük fel, majd körkörös mozdulatokkal gyengéden dörzsöljük át vele testünket. A szárazabb területekkel – könyök, térd – óvatosan bánjunk, hogy ne sértsük fel bőrünket.

Az otthoni szérumot alaposan mossuk le magunkról, ha lehet, a művelethez használjunk fürdőkefét vagy szivacsot a szép bőrtónusért, vagyis a teljesebb eredmény eléréséért.

Amennyiben elegendő időnk van, zárjuk a bőrmegújító szeánszunkat egy hideg-meleg vizes váltózuhannyal, higgyük el, megéri. Nemcsak felpezsdít, hanem egészen új színben tünteti fel immár bársonyos bőrünket, ráadásul javítja a vérkeringést.

Exit mobile version