Szexi frizurák a vörös szőnyegről

nlc | 2012. Augusztus 29.
Megnéztük, milyen frizurákra szavaznak az utóbbi időben a hírességek a vörös szőnyegen. Van, aki bátran viseli a rövid pixie-t itt is, és van, aki fantáziadús kontyokkal próbálja magára vonni a fotósok lencséjét.

A világ legnagyobb díjátadógáláin, filmbemutatókon vagy jótékonysági estélyek vörös szőnyegein a sztárok nagy része a nagyestélyi ruhájával igyekszik maradandó látványt nyújtani. Szorosan a ruha után azonban a frizura az, ami a legtöbb figyelmet kapja a hasonló megjelenéseken, hiszen sokszor még hónapokig cikkeznek az újságok egy-egy előnyös, vagy éppen rosszul megválasztott frizuráról.

A visszafogott külsőt kölcsönző klasszikus kontyokra kevesebb sztár szavaz az utóbbi években, a „megbolondított” kontyokra, bohém copfokra viszont már annál többen. Emma Stone az idei Oscaron bevállalt egy feszes, fényes kontyot, ahogyan Jennifer Lopez is, igaz ő éppenséggel fejtetőre tornyozott, drámai verzióban.

Julianne Hough színésznő a tavalyi Grammy-díj-átadón viselt, lazán a tarkójára fogott kontya igazi romantikus frizura volt. A szőke színésznő néhány oldalt kihúzott, a halántékától szabadon lehulló, hullámos fürttel tette tökéletessé hajviseletét. Penélope Cruzt szintén láthattuk már idén egy mediterrán hangulatú, dús, tömött konttyal. Barna fürtjeit a tarkójára csatolva viselte, rakoncátlan frufrurészét pedig féloldalasan zabolázta meg. A végeredmény: időtlen elegancia, ami klasszikus vagy akár drámai ruhákhoz is zseniális választás.

A természetes, légies hatást keltő hajra is meglepően sokan szavaznak. Jennifer Hudson például a Grammy-díj-átadóra egyszerű, letisztult frizurát választott. Hosszú haját egyenesre húzatta ki, ami finoman keretezte arcát, és kiemelte erősen kihúzott szemét.

Bár láthattuk már szoros konttyal is, Kim Kardashian szintén a természetes, lágyan omló fürtökre szavaz az előkelő eseményeken. A barna hajú amerikai médiasztárt leggyakrabban szexi, kibontott, hullámos hajjal láthatjuk a vörös szőnyegen.

A rövid haj is lehet vonzó. A díjátadókon sem indulnak hátránnyal a rövid, fiús frizurát viselő színésznők, elég az évekig pixie-t viselő Halle Berryre vagy az angyali szépségű Michelle Williamsre gondolnunk, aki az idei Oscaron rövid, szalmaszőke hajával és piros tüllruhájával üde, ugyanakkor pikáns színfoltnak bizonyult.

Exit mobile version