Hidratálj a szép bőrért belülről és kívülről is!

nlc | 2012. Szeptember 20.
A ragyogó bőr egyik titka a megfelelő hidratálás, amit belülről és kívülről egyaránt fontos biztosítanunk. Nézzük, hogy miként is.

Bármennyire is nehéz elfogadnunk, a kor előrehaladtával bőrünk fokozatosan veszít víztartalmából. A fiatalos külső megőrzésére, az említett folyamat lassítására és a bőr hidratálására számos módszer létezik, köztük az elveszített folyadék belülről való pótlása.

Szinte naponta olvasunk, hallunk róla, hogy mennyire fontos is a megfelelő folyadékbevitel, ám előfordulhat, hogy azzal, hogy miért ennyire fontos eleget inni, nem vagyunk pontosan tisztában. A víz áldásos hatásai között szerepel többek között az a tény is, hogy segíti a sejtek működését, de emellett ellátja tápanyagokkal, ugyanakkor megszabadít bennünket a felgyülemlett méreganyagoktól. Szakértők szerint mintegy nyolc pohár (minimum 2 deciliteres) vizet kellene innunk naponta, de ha sokat mozgunk, sportolunk, mindenképp fontos növelnünk az adagot. Fogyaszthatunk csap- és ásványvizet egyaránt, utóbbival az ásványi anyagok pótlását is biztosíthatjuk.

Hidratáló szomjoltóként szóba jöhetnek még a levesek, az antioxidáns-bombaként számon tartott zöld tea, valamint a gyümölcslevek is, utóbbiakból a cukortartalom miatt viszont csak óvatosan kortyoljunk. Komolyabb nedvességtartalmú gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával szintén pótolhatjuk az elvesztett víztartalmat. A vegyes zöldsalátában például rengeteg víz van, de a sárga- és görögdinnye, az uborka, az alma, a sárgarépa, a körte és az ananász is remek választás lehet.

A ragyogó és rugalmas bőr a kollagéntermeléstől ugyancsak nagyban függ, ami az évek múlásával sajnos szintén csökken. A bőr hidratálását különböző kozmetikai készítményekkel kívülről is tudjuk segíteni. Legyen szó az arcunkról, testünkről, vagy éppen a kort különösen mutató kézfejünkről, fontos, hogy tápláló, magas víztartalmú és a kollagéntermelést serkentő krémekkel kényeztessük, védjük magunkat a kiszáradástól.

És hogy honnan is tudhatjuk, hogy a bőrünk azonnali külső-belső hidratálásra szorul? Ha a tükörben beesett, fakó, fénytelen arc néz vissza ránk, a bőrünk pedig kellemetlen, száraz, már-már érdes tapintású, hámlik és ráncosabb a megszokottnál, akkor mindenképp kezdjünk egy hidratáló vízkúrába, amely mellé reggel és este is iktassunk be egy alapos, arc- és testápoló szeánszot. Ébredés után lehetőleg könnyed, lágy hidratálót, lefekvés előtt pedig tömörebb, zsírosabb krémeket válasszunk. Az eredményt már napokon belül érezni, élvezni fogjuk!

Exit mobile version