A legjobb őszi programok

nlc | 2012. Szeptember 26.
Sorra vettük, hogy melyek a legjobb őszi programok, amiktől garantáltan jól érezheted magad a bőrödben, és testileg, lelkileg felfrissítenek.

Fűtsd fel magad bikram jógával!

Fázol a hirtelen beállt szélben és hidegben? Jógázz 40 fokban, ami nemcsak azért jó, mert lelkileg felüdít, hanem testileg is jobb formába lendít. A magas hőmérsékleten történő mozgás során az izmok és szalagok lazábbak lesznek, a meleg hatására pedig kitágulnak a pórusok, és a méreganyagok kiválasztása jóval hatékonyabb. A 90 perces, hatha jógára alapozott órákon 26 jógapózt végzünk el, miközben csak magunkra, a testünkre figyelünk.

Fotózz a természetben!

A tájfotózás egyik fő szezonja az ősz, amikor is a természetben ezerszínű lombban pompáznak a fák, friss a levegő, és lehullott gesztenyék szegélyezik az utakat. Vegyük elő fényképezőgépünket, vagy akár mobiltelefonunkat is, ha alkalmas megfelelő tájképek készítésére, majd keressük fel kedvenc helyeinket. Ha lehetőségünk van rá, kerekedjünk fel a családdal, és menjünk el az ország valamely nevezetesebb, közismerten szép pontjára barangolni. A mi ajánlatunk a Visegrádi-hegység vagy a Mátra, ahol ösvények és túraútvonalak sokaságán készíthetünk lenyűgöző tájfotókat.

Látogatás egy vadasparkban

Akár az iskola- és ovikezdés kezdeti sokkját szeretnénk enyhíteni gyermekeink számára, akár romantikus, páros programnak szánjuk, megtaláljuk számításunkat a magyarországi vadasparkfelhozatalban. Vidra-, szarvas-, medve- és kisállatfarm, növénykert, madárpark, ménesbirtok, akvárium és terrárium, mind-mind akad határon belül. Tipikus őszi program, ahol kicsik és nagyon egyszerre ismerkedhetnek meg közelebbről is egzotikus és hazai állatfajokkal.

Szedd magad!

Az őszről többnyire mindenkinek a szőlő és a szüret jut eszébe, miközben ebben a szezonban itthon országszerte „szedd magad” akciók sokaságában pakolhatjuk meg kosarunkat finomabbnál finomabb almákkal is. Kitűnő testmozgásnak, de családi vagy baráti programnak is, ugyanakkor ne feledkezzünk meg a gyümölcsöző végeredményről sem. Golden Reinders, mutsu, idared, jonagold, golden; rengeteg fajtából választhatunk. A ropogós, lédús zsákmányból pedig főzhetünk almalekvárt, vagy süthetünk almás pitét is.

Exit mobile version