Ez most a táskadivat – 2015 ősz

nlc | 2015. Október 13.
Ha gyorsan és látványosan át akarod alakítani a ruhatárad, vegyél egy táskát! Ez a kiegészítő képes teljesen áthangolni az ember megjelenését, ráadásul nélkülözhetetlen és praktikus is a mindennapokban. Úgy tűnik, idén a jó ízlés és a használhatóság egyszerre lesz trendi a táskadivatban, aminek mi szívből örülünk!

Funkcionalitás, tartósság

Kifejezetten a használhatóságot és a tartós minőséget favorizálják idén a tervezők – emellett persze akadtak bámulatra méltóan extrém alkotások is kifutókon, de ezek valószínűleg inkább csak a show kedvéért kerültek oda. A trend idén azoknak “hétköznapi” nőknek kedvez, akik a táskát nem kizárólag azért cipelik, hogy az ruházatuk ékességeként vonzza a bámuló tekinteteket, hanem azért, mert ezt-azt bele is szeretnének tenni. A különféle kialakítású darabok – legyen szó akár nagyméretű, általvetős tarisznyáról, kecses, kicsi francia táskáról vagy tenyérbe simuló színházi retikülről – fő jellegzetessége idén ősszel, hogy jól pakolhatók, csatjaik és zárjaik kézre esnek, és minden egyéb szempontból is praktikusak és hasznosak.

Gazdag mintázat

Attól, hogy a praktikusságra törekedtek idén a tervezők, még a szépségről, eleganciáról és a csábító külsőről sem mondtak le. Idén azonban nem a különleges formai megoldásokkal, hanem az anyagválasztással és különféle mintázatok kialakításával érik ezt el.

Őszi színek

Szintén elég kézenfekvő és józan döntés, hogy idén az őszi, mély, telt színeket részesítették előnyben az őszi kollekció a tervezéskor a divatházak és trendmesterek. A rozsda- és az aranybarna, a sárga mélyebb tónusai, a vörös és a burgundi a legfontosabb tónusok idén, de ettől azért még senki ne érezze korlátozva magát: ha éppen ahhoz van kedve, nyugodtan akasszon a nyakába egy rózsaszín vagy élénk kék darabot!

Dobozforma

Ha pakolásról és praktikusságról van szó, a dobozforma számít a legelőnyösebbnek a táskák világában. Az elmúlt években ezt a típust mégis inkább kerülték a divatos nők és tervezők, de úgy néz ki, idén újra elővehetjük a jól bevált kockatáskákat. 2015-ben kifejezetten elegáns és sikkes darabok kerültek le a tervezőasztalokról: ezekkel bizonyosan nem vallunk majd szégyent senki előtt.

Rojtos francia táska a 70-es évekből

Nagy örömünkre idén hódított a 70-es évek színpompás, fantáziadús és felszabadult flower power stílusa, és úgy látszik, hogy ez a lendület már ki is tart év végéig. Legalábbis mindenképpen erre következtetünk abból, hogy az őszi táskabemutatókon erőteljes hangsúlyt kaptak a “hippis” rojtok, fodrok és formák.

Harmonizál a ruháddal

Egy másik fontos divathullám végének közeledtét jelzi, hogy idén a táskák harmonizáltak a kifutón bemutatott ruhákkal! Sőt sok esetben nem egyszerűen illettek hozzájuk, hanem teljes mértékben hasonultak. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy már azt a régi öltözködési szabályt sem kell (sőt nem is szabad) követni, hogy a cipő, az öv és a táska egymáshoz passzoljon színben, mintázatban és anyagban, ám most valami megfordult. Ha trendi akarsz lenni, akkor tökéletesen egymáshoz párosított ruhát és táskát viselj idén ősszel!

 

Exit mobile version