Tupírfésű és romantika – frizuratrendek az őszre

nlc | 2017. Október 02.

Fonatok és minifonatok

A hajfonatoknál talán csak a lófarkas frizurák számítanak stabilabb frizuratrendnek – évszakok jönnek és mennek, ezek ketten valamilyen formában mindig jelen vannak. Az őszi/téli szezonra is válogathatunk bőven az ajánlások közül: egyes és többes fonatok, a teljes hajtömeget összefogó (Christian Siriano) vagy csak néhány karakteres tincset kialakító változatot (Balmain) egyaránt láthattunk, de az is elegendő lehet, ha pár minifonattal turbózzuk fel frizuránkat (Maison Margiela).

Christian Siriano - Runway - February 2017 - New York Fashion Week

Christian Siriano (Fotó: Getty Images)

Balmain : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018

Balmain (Fotó: Getty Images)

Maison Margiela: Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018

Maison Margiela (Fotó: Getty Images)

 

Hajdíszek

Ha nem éltük ki gyerekkorunkban hercegnős vágyainkat, most minden adott lesz hozzá, hogy tündöklő frizurákat készítsünk: a strasszköves, gyöngyös, gazdagon díszített csatok, koronának is beillő hajpántok erős trendnek számítanak. Választhatunk glamrockos dögöset (Ashley Williams), de elmehetünk romantikus irányba is, mint ahogyan Elie Saab kifutóján láthattuk. A TOGA ajánlása szerint pedig még a nagyi brossával vetekedő hajdíszeket is bevállalhatjuk – egyszerre úgy ötöt-hatot is.

Ashley Williams - Runway - LFW September 2016

Ashley Williams (Fotó: Getty Images)

Elie Saab : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018

Elie Saab (Fotó: Getty Images)

TOGA - Backstage - LFW February 2017

TOGA (Fotó: Getty Images)

Homlokból hátrasimított haj

A tavaszi, szorosan hátralapított hajtrend némileg felpuhult az őszre, lényege azonban nem változott: simítsuk hátra homlokunkból a tincseket (Brandon Maxwell), vagy tűrjük őket fülünk mögé (Michael Kors), és rögzítsük némi zselével, hajhabbal, lakkal. Szerencsére már nem szükséges, hogy dzsigolókat megszégyenítően csillogjon a hajunk a pomádétól, maximum a wet lookig menjünk el – a természetesebb hatás mégiscsak szebb.

Brandon Maxwell - Runway - February 2017 - New York Fashion Week: The Shows

Brandon Maxwell (Fotó: Getty Images)

Thakoon - Runway - February 2017 - New York Fashion Week

Thakoon (Fotó: Getty Images)

Michael Kors - Runway - February 2017 - New York Fashion Week

Michael Kors (Fotó: Getty Images)

 

Masnimánia

Úrilányos és végtelenül romantikus a bársonymasnik trendje, ami már a múlt télen is igyekezett belopni magát a szívünkbe. A Marchesa és Tory Burch kifutóján nagyméretű, karakteres hajdíszeket láthattunk, előbbi esetén a konttyal kombinált díszítés különösen elegáns volt. A Philosophy by Lorenzo Serafini pedig a klasszikus változatra mutatott remek példát: ékesítsük a tarkónál lazán megkötött copfunkat egy vékonyka szalaggal. Egyszerű, gyors frizura, mégis fokokkal szebb, mint ha csak a hajgumi díszelegne pőrén.

Marchesa - Front Row & Backstage - February 2017 - New York Fashion Week: The Shows

Marchesa (Fotó: Getty Images)

Tory Burch - Runway - February 2017 - New York Fashion Week

Tory Burch (Fotó: Getty Images)

Philosphy Di Lorenzo Serafini - Runway - Milan Fashion Week Fall/Winter 2017/18

Philosphy Di Lorenzo Serafini (Fotó: Getty Images)

 

Volumen

Tupírtuning terén a Chanel rendesen kimaxolta a lehetőségeket: Lagerfeld lányai a széles hajpántokhoz extrán megemelt, hátrafésült frizurát kaptak. Az összkép persze roppant modern, semmi ’80-as éveket idéző cikiség nincs benne, mint ahogyan a Ports 1961 változatában sem, pedig ott még a kreppelő is előkerült. A hajtömeget dúsító trendnek persze vannak természetesebb változatai is: növeljük a volument nagyobb hullámokkal, minimálisan tupírozzuk csak át, majd dobjuk át egyik oldalra hajunkat, hogy még többnek tűnjön a hajzuhatag (Max Mara).

Chanel : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018

Chanel (Fotó: Getty Images)

Ports 1961 - Runway - LFW February 2017

Ports 1961 (Fotó: Getty Images)

Max Mara - Runway - Milan Fashion Week Fall/Winter 2017/18

Max Mara (Fotó: Getty Images)

Még több frizuratrendet ismerhetsz meg, ha ellátogatsz október 7–8-án a Premier Outlet szülinapi hétvégéjére, ahol mesterfodrászoktól kaphatsz hajápolási és formázási tanácsokat, kipróbálhatod a a legdivatosabb hajfonási technikákat és a minihajtattoot, valamint beszerezheted a hajtípusodnak megfelelő professzionális hajformázókat és hajápolókat is.

Exit mobile version