Zabolátlan, természetes üdeség – Svédország ihlette a nyár illatát

b. j. | 2021. Július 19.
Az .SE utolsó cseppjéig érzéki élmény, sőt, rögtön kettő.

Svédország hallatán a legtöbbünknek az Ikea, a svéd húsgolyó, a lagom és a magyar fülnek mókás fika a pillanat tört része alatt beugrik, de a gyönyörű táj, a természet vad szépsége, a vizek, a télen fagyos hóval, nyaranta vadvirágokkal borított mezők képe is elénk tolulhat. És az ABBA! De mi a helyzet az illatokkal? Te milyen illattal párosítanád Svédországot? És mit szólnál hozzá, ha parfümként is magadra fújhatnád? Mi megtettük, az Oriflame ugyanis elküldte tesztelésre vadiúj illatpárosát, a .SE Swedish Experience EdP-t, ami minden szempontból más, mint amire számítanál. 

Oriflame .SE EdP parfümújdonságok

Érzéknyitogatás

A svédekről mindig is azt gondoltam, az “out of the box” gondolkodásmód a vérükben van. A nyitottság, a szabad szellemiség, a halmozás helyett a letisztultság, a művi helyett a valós értékek megbecsülése mind olyan tulajdonság, amit egy képzeletbeli vonallal összekötnék velük. Talán amiatt is lehet mindez, hogy nem szakadtak el a természettől, értékelik annak minden szépségét, legyen az bármilyen zabolátlan.

Ezeket a parfümújdonságokat szaglászva is ez jutott eszembe: csordulásig vannak a parfümériák polcai a vaníliától édes, megkomponált illatcsokroktól, amik bár kétségtelenül nagy változatosságot tudnak mutatni, időnként úgy érzem, a nőies illatot, mint típust, mind egy irányból közelítik meg. Épp ezért okoztak meglepetést az .SE illatok, amik mindegyike friss, izgalmas, ezernyi lehetőséget tartogató, akárcsak egy képzeletbeli nap a svéd vidéken. 

Mindkét illat esetén Svédország legjellemzőbb növényeinek illatát használták fel, és még ezt is modern megoldásokkal tették: egy új illatkinyerési technológiát alkalmaztak, aminek lényege az volt, hogy mindkét parfüm meghatározó akkordját úgy kapták meg, hogy az alapjukat adó növényeket nem kellett betakarítani. Ez a fenntartható szemlélet egyébként a csomagoláson is visszaköszön, újrahasznosított anyagból készült a papírdoboz, sőt maga az üveg, a fújóka és a kupak is.

Oriflame .SE Swedish Experience Blazing Warmth Eau de Parfum

Nem húzom az időt, jöjjenek a parfümök! Bár nem vagyok parfümőr, remélem, leírásom segíteni fog benne, hogy elképzeljétek őket, higgyétek el, érdemes. Ha valami újra, másra vágytok mint a megszokott, nem fogtok csalódni.

Oriflame .SE Swedish Experience Blazing Warmth Eau de Parfum

A két parfüm alap megjelenésében egyforma, a Blazing Warmth azonban nevével összhangban melegebb, sárgás színű, az illat maga is lágyabb. Mint a lemenő nap, csak a perzselő forróság nélkül. Ha megnézzük illatjegyeit, egyből érthető lesz mindez:  narancs, zöldalma, jázmin, fenyő, lúgvirág, izzó nyírfa, üröm és varádics alkotja a parfümöt. Virágos-fás, aromás illat, aminek friss nyitánya után bontakozik ki egy nagyon modern, nagyon kozmopolita, mégis természetesen üde, nőies illat.

Most nyáron ez kifejezetten jó érzés, nem telepedik ránk a ragacsosan édes cukormáz, helyette tettekre sarkall, bátorít, beindítja a fantáziádat.

Oriflame .SE Swedish Experience Wild Hearts Eau de Parfum

Oriflame .SE Swedish Experience Wild Hearts Eau de Parfum

Egészen  más, és mégis ezt a vonalat viszi tovább a parfümpár másik tagja, ami szintén női illat, ám ezt jóval szabadabban értelmezi, még azt is mondhatnánk rá, unisex. Virágos, citrusos, vizes illat, ami karakteres határozottságot hordoz magában, friss, mint az északi szél, ami a tenger felől fúj. A citrusos-virágos jelleg itt vad és zöld mint a természet, sallang nélküli. Egészen különleges érzés viselni, a nyári hőséggel erős kontrasztot képez, ami nem szédítő, inkább olyan, amitől kiélesednek érzékeid. És szexi is, de egész más szinten, hűvössége távolságot tart, és ettől vonzóvá válik.

Illatjegyei közt megtaláljuk a vad rozmaringot, a turbolyát, a grapefruitot, jázmint, gyöngyvirágot, az illatos mirhafűt, tonkababot és pézsmát. Legdominánsabb a turbolya és rozmaring, bár idővel a gyöngyvirág is kinyílik benne, amiket a többi illatjegy nagyon szépen fog közre, épít fel.

Kiknek ajánlanám az illatokat?

Azoknak, akik szeretik a fiatalos frissességet, a lendületet, hajtja őket a kíváncsiság és épp ezért nem állnak le a tucatillatoknál sem. Romantikusak, de nem elvakultan, két lábon állnak a talajon, mégis nyitottak az újdonságok felé.

Exit mobile version