Segít a kávé a fogyásban? Mit mond a tudomány?

CS.Á. | 2024. Július 24.
Csodát ugyan nem tesz, de némi kávé segíthet a fogyásban több tanulmány szerint is.

A világ egyik legismertebb itala, sokaknak nem is indulhat nélküle a nap, imádjuk tejjel, forrón, jegesen és még ízesítésként is. Egyes kutatások szerint pedig ráadásul a fogyást is elősegítheti a kávé.

Egy elemzés szerint csökken a hízás valószínűsége, ha több kávét és koffeint fogyasztunk. Egy másik, több mint 93,000 résztvevő adatait vizsgáló kutatás szerint a gyakoribb kávéfogyasztás alacsonyabb BMI-vel és kisebb elhízási kockázattal társul mindkét nem esetében. Egy tanulmány alapján pedig napi négy csésze kávé fogyasztása akár 4%-kal csökkentheti a testzsírt. Nem szabad persze túlzásokba sem esnünk: a túlzott koffeinfogyasztásnak lehetnek negatív hatásai, a hozzáadott cukor és tej pedig bizony tartalmaz kalóriát. De miért van ránk ilyen hatással mégis alig néhány korty?

Fotó: GettyImages

Ezért lehet társunk a fogyásban

A koffein természetes stimuláns, amely serkenti az anyagcserét, elősegítheti a zsírégetést. Emellett rövid távon csökkenti az étvágyat, valamint éberebbé tesz és növeli az aktivitást. Utóbbiak különösen jó szolgálatot tesznek egy-egy edzés előtt, melyet így intenzívebben tudsz végezni. 

Erre figyelj, ha bevetnéd a diétád során

A kávé önmagában nem jelent fogyókúrás csodaszert. A kiegyensúlyozott étrend és mozgás fogja elhozni a kívánt és valódi hatást. Támogatást viszont kaphatsz tőle a súlyvesztésben, ha betartasz néhány aranyszabályt.

(via)

Exit mobile version